Frederikshuset

I oktober 2015 gik spaden i jorden til det første byggeri i Kanalbyen: Frederikshuset. Byggeriet rummer 54 lejligheder og 600 m2 kontorerhverv, der har en attraktiv beliggenhed lige ud til den første kanal i den nye kanalby og med udsigt til Lillebælt.

I alt kan der opføres 5.800 m2 bebyggelse. Boligselskabet Futura Fredericia udvikler 41 almene boliger, mens den private aktør udvikler 13 ejerlejligheder og 600 m2 kontorerhverv.


Se film fra 3D-model af Frederikshuset

Kvalitetsbyggeri med varieret arkitektur
Byggeriet får en rektangulær karré-struktur, der varierer i højde fra 2-5 etager. For at få mest muligt sollys ned i gården er bygningerne lavest ud til kanalen mod syd. Erhvervslejemål placeres i stueetagen og på første sal ud til Oldenborggade mod nord.

De almene boliger bliver både 2-, 3- og 4-værelses lejeligheder, mens ejerlejlighederne bliver på tre og fire værelser. Alle boliger får altaner eller en altangang, som overvejende vil være sydvendte med udsigt til kanalen og Lillebælt eller et grønt og landskabeligt gårdrum. Enkelte boliger får egen udgang til attraktive tagterrasser. Under gårdrummet etableres en parkeringskælder med plads til ca. 30 biler og 130 cykler.

Byggestart oktober 2015

Byggeriet gik i gang i oktober 2015 og de første beboere og virksomheder kan flytte ind sommeren 2017.