Boliger og byliv i spektakulære rammer

Velkommen til en spændende ny kanalby midt i Fredericias historiske bymidte og med udsigt til Lillebælt. Kanalbyen er udsigt til havet, byen og livet. Det er en helt ny bydel i Fredericia, der åbner den gamle fæstningsby ud mod vandet og samler fællesskabet og byens liv og energi med havluft og rå natur. På sigt skal der bygges op mod 1200 boliger og 2800 arbejdspladser. De første er flyttet ind. De bor i Frederikshuset, som blev færdigt i 2017.

Hvis du går og overvejer, om Kanalbyen er noget for dig, kan du skrive dig op med dine boligønsker og modtage nyheder på email når der er nyt om boliger og/ eller arrangementer, der handler om boliger og byudvikling i Kanalbyen. Skriv dig op her.

Udsigt til hav og kanaler

Kanalbyen har en helt fantastisk beliggenhed ud mod Lillebælt. Fra kajkanten er der fri udsigt til Lillebæltbroen og gode muligheder for at få en fisk på krogen. I Gl. havn kan man lægge til med lystbåd og gå på cafe ved kajkanten. De nye kanaler sikrer, at ekstra mange lejligheder i Kanalbyen har direkte udgang til vandet - her kan man forøvrigt sejle i kajak og mindre både uden mast.

 

Kultur, kreativitet og fællesskaber

Byhaver, pop-up butikker, krydstogtsskibe, aktivitet på vandet, cafeliv og events gør Kanalbyen til et sted, der summer af liv.  Med  Michelin restauranten 'Ti Trin Ned' byder Kanalbyen også på store gourmetoplevelser. Endelig arbejdes der på at finansiere et stort nyt musicalteater til Fredericia Teater med beliggenhed i Kanalbyen.

Læs mere om byhaverne Grow your City, containerbyen C-byen og se programmet for aktiviteter i kulturkalenderen.

kunst i byens huse og byrum

Både midlertidige og permanente kunstværker tænkes ind i Kanalbyens bygninger og byrum med fokus på at skabe liv, involvering, mødesteder, identitet og sammenhænge.Besøgende kan blandt andet opleve Gunhild Aabergs havnebænke på pieren ved Langebro.

Læs meget mere om kunsten i Kanalbyen her


En del af en levende bymidte

Kanalbyen ligger i direkte forlængelse af Fredericias historiske bykerne med butikker, restauranter, kulturinstitutioner og erhvervsliv. Den nye bydel udvikles som en naturlig forlængelse af den gamle som et nyt knudepunkt mellem byen og havet. 

Midt i et fantastisk naturområde

Fredericia ligger midt i Danmarks største naturpark, Naturpark Lillebælt, der byder på både bælt, kyst og skov i nærområdet.

Fra Kanalbyen er der uhindret udsigt til Lillebælt og god mulighed for at opleve marsvin, der leger i bæltet. Omkring 10 minutters gang fra Kanalbyen finder man den naturskønne og børnevenlige Østerstrand - og ikke ret langt uden for byens grønne voldanlæg venter de grønne Hannerupskove. Læs mere på www.naturparklillebælt.dk