C Byen

  • C Byen ELS Production
Åbningstider i sommerhalvåret: Tirsdag kl.18-20 og søndag kl. 12-16 samt ved krydstogtanløb og andre særlige lejligheder.

C-byen er et midlertidigt byrum skabt af ombyggede skibscontainere og skurvogne med beliggenhed ud til den østlige havnepromenade langs Gl. Havn.

Containerne ligger i en formation, der skaber et midlertidigt handelsstrøg ud mod kajgaden og en atriumgård med god plads til at dyrke fællesskabet, drikke kaffe og spise sammen ved opstillede borde og bænke.

Inde i de ombyggede skibscontainere drives der små nichebutikker med tøj, smykker, pileflet, surferudstyr, brugskunst og delikatesser. Der er et lille galleri, en fotograf, en kaffebar, en skrædder og en coach - og ikke mindst en scenecontainer, hvorfra der spilles dukketeater og koncerter i alle genrer og afholdes foredrag, når nogen har noget på hjertet.

C-byen er et lille fristed på havnen i Fredericia, hvor borgere og turister inviteres indenfor i fællesskabet med områdets brugere. Tempoet skrues ned, hyggen prioriteres højt og der er plads til alle.

For mere information kan du kontakte Tina Hou Christensen, chefkonsulent, e-mail: thc@kanalbyen.dk, tlf. 23 27 75 67.

 

Baggrund for C-byen

Udviklingen af C-byen er baseret på et forslag fra tre unge fredericianere, Anders Rytter, William Raahauge og Mark Hjort, som har brugt området til gadesport i en årrække. Sammen med Kanalbyen og flere andre lokale ildsjæle er ideen blevet videreudviklet og realiseret.

Valget af containere som fysisk ramme for den midlertidige by er baseret på, at de i deres konstruktion er mobile og dermed kan genplaceres. Containerkonceptet understøtter også Kanalbyens vision om, at byudviklingen skal være bæredygtig. Brugte containere er relativt billige at bygge om, og ved at genbruge dem i en ny og anderledes form, fremfor at destruere dem, undgår man at belaste miljøet.

  • Publikum Koncert i C-Byen Ole Sejrup
  • cbyen
  • Container Living Container Living i C-byen ELS Production
  • C Byen Og GYC Hygge i C-byen ELS Production