C Byen

  • C Byen ELS Production
Et eksperimenterende bymiljø og fristed med butikker, udstillinger, cafeer og events.

C-byen er et midlertidigt byrum skabt af ombyggede skibscontainere og skurvogne med beliggenhed ud til den østlige havnepromenade langs Gl. Havn.

Containerne ligger i en formation, der skaber et midlertidigt handelsstrøg ud mod kajgaden og en atriumgård med god plads til at dyrke fællesskabet, drikke kaffe og spise sammen ved opstillede borde og bænke.

Inde i de ombyggede skibscontainere drives der små nichebutikker med tøj, smykker, pileflet, surferudstyr, brugskunst og delikatesser. Der er et lille galleri, en fotograf, en kaffebar, en skrædder og en coach - og ikke mindst en scenecontainer, hvorfra der spilles dukketeater og koncerter i alle genrer og afholdes foredrag, når nogen har noget på hjertet.

C-byen er et lille fristed på havnen i Fredericia, hvor borgere og turister inviteres indenfor i fællesskabet med områdets brugere. Tempoet skrues ned, hyggen prioriteres højt og der er plads til alle.

Realisér din ide

C-byen danner ramme om udviklingen af eksperimenterende, innovative og kreative aktiviteter. Området er hele tiden i bevægelse, og ofte vil der også være plads til din idé, uanset om du ønsker at drive en virksomhed, åbne en butik, lave en lille festival, spille teater eller noget helt andet. Din idé bliver mødt med interesse og støtte, og sammen finder vi ud af, hvad der er af muligheder. Eneste forventning til lejerne er, at de tilslutter sig C-byens arbejdsfællesskab og vil arbejde for at sprede kendskabet til stedet.

Udlejning af containere sker via en udvælgelse blandt indkomne forespørgsler. Det er altid muligt at blive skrevet på en venteliste. For mere information kan du kontakte Tina Hou Christensen, chefkonsulent, e-mail: 
thc@kanalbyen.dk, tlf. 23 27 75 67.

 

Baggrund for C-byen

Udviklingen af C-byen er baseret på et forslag fra tre unge fredericianere, Anders Rytter, William Raahauge og Mark Hjort, som har brugt området til gadesport i en årrække. Sammen med Kanalbyen og flere andre lokale ildsjæle er ideen blevet videreudviklet og realiseret.

Valget af containere som fysisk ramme for den midlertidige by er baseret på, at de i deres konstruktion er mobile og dermed kan genplaceres. Containerkonceptet understøtter også Kanalbyens vision om, at byudviklingen skal være bæredygtig. Brugte containere er relativt billige at bygge om, og ved at genbruge dem i en ny og anderledes form, fremfor at destruere dem, undgår man at belaste miljøet.

  • Publikum Koncert i C-Byen Ole Sejrup
  • cbyen
  • Container Living Container Living i C-byen ELS Production
  • C Byen Og GYC Hygge i C-byen ELS Production