Om os

Porthouse

Sekretariat

Udviklingen af Kanalbyen drives i det daglige af et sekretariat under ledelse af projektdirektør Peter Kirketofte. Projektkontoret ligger i Port House, på Vendersgade 74 i Kanalbyen.

 

IMG 2601

Partnerskab og bestyrelse

Udviklingen af Kanalbyen varetages af byudviklingsselskabet Kanalbyen i Fredericia P/S. Selskabet er ejet af Fredericia Kommune (25%) og Realdania By & Byg (75%). 

Bestyrelsen for Kanalbyen i Fredericia P/S består af to repræsentanter fra hver af de to ejere samt en eksternt valgt formand:

  • Carsten Koch, bestyrelsesformand
  • Steen Wrist Ørts, borgmester, Fredericia Kommune
  • Karsten Byrgesen, byrådsmedlem, Fredericia Kommune
  • Peter Cederfeld, adm. direktør, Realdania By & Byg 
  • Anne Mette Rahbæk, udviklingschef, Realdania By & Byg
Frederikshuset Pano

Kanalbyens bydelsforening

Efterhånden som Kanalbyen sælger byggefelter fra til eksterne bygherrer, overdrages ejerskabet af arealerne til forskellige parter. Derfor er der stiftet en bydelsforening, der gradvist overtager driftsansvaret i Kanalbyen.

Bydelsforeningen skal blandt andet stå for renholdelse, snerydning, vedligeholdelse og fornyelse samt tilgængelighed til fælles arealer og anlæg. Samtidig skal foreningen på sigt være tovholder for bylivsaktiviteterne i Kanalbyen.

Efterhånden som flere byggerier i Kanalbyen ser dagens lys, er de kommende grundejere ligeledes forpligtet til at være med i foreningen.

 

20230819 133058 Beskaaret Oprettet

Presse og nyheder

Journalister kan kontakte projektdirektør i Kanalbyen Peter Kirketofte eller Teamleder - Kommunikation, Realdania By & Byg, Peder Lind Pedersen.

> Pressekontakt

Læs de nyeste nyheder fra Kanalbyen P/S neden for eller gå på jagt i vores nyhedsarkiv.

2324 Kanalbyen 0131 Web
Kom til plantemarked i Søndervold

Den 25. maj er der premiere på et helt nyt plantemarked for alle haveinteresserede i parken Søndervold i Kanalbyen. Her kan man bytte eller sælge sine planter og frø, prøve at flette pil og måske blive klogere på biodiversitet.

Amalie Smith
Mød kunstner Amalie Smith i parken Søndervold

Den 15. maj bliver der en unik mulighed for at møde den prisbelønnede kunstner og forfatter Amalie Smith, som har skabt lydkunstværket Radio Sfæren til Søndervold. Fredericia Bibliotek og Kanalbyen inviterer til artist talk.

Skilt Web
Nyt byrum med aktiviteter for hele familien

Gratis minigolf, mooncar-ræs og sandkasseleg. Onsdag den 1. maj åbner ’Havnens Oase’ med hyggelige aktiviteter for børn og voksne.

Fælleshus2web
Byggeriet af Naturbasen i Søndervold er i gang

3D-printet beton og ålegræs er blandt ingredienserne i det innovative nybyggeri, som skal danne ramme for naturformidling og fællesskaber.

Kanalbyens overordnede formål er at skabe en attraktiv bydel, der åbner Fredericia mod Lillebælt, hvor den nye moderne bydel respekterer Fredericias unikke historie.

Partnernes fælles vision fra partnerskabsaftalen om Kanalbyen.