Om os

Porthouse

Sekretariat

Udviklingen af Kanalbyen drives i det daglige af et sekretariat under ledelse af projektdirektør Peter Kirketofte. Projektkontoret ligger i Port House, på Vendersgade 74 i Kanalbyen.

 

IMG 2601

Partnerskab og bestyrelse

Udviklingen af Kanalbyen varetages af byudviklingsselskabet Kanalbyen i Fredericia P/S. Selskabet er ejet af Fredericia Kommune (25%) og Realdania By & Byg (75%). 

Bestyrelsen for Kanalbyen i Fredericia P/S består af to repræsentanter fra hver af de to ejere samt en eksternt valgt formand:

  • Carsten Koch, bestyrelsesformand
  • Steen Wrist Ørts, borgmester, Fredericia Kommune
  • Karsten Byrgesen, byrådsmedlem, Fredericia Kommune
  • Peter Cederfeld, adm. direktør, Realdania By & Byg 
  • Anne Mette Rahbæk, udviklingschef, Realdania By & Byg
Frederikshuset Pano

Kanalbyens bydelsforening

Efterhånden som Kanalbyen sælger byggefelter fra til eksterne bygherrer, overdrages ejerskabet af arealerne til forskellige parter. Derfor er der stiftet en bydelsforening, der gradvist overtager driftsansvaret i Kanalbyen.

Bydelsforeningen skal blandt andet stå for renholdelse, snerydning, vedligeholdelse og fornyelse samt tilgængelighed til fælles arealer og anlæg. Samtidig skal foreningen på sigt være tovholder for bylivsaktiviteterne i Kanalbyen.

Efterhånden som flere byggerier i Kanalbyen ser dagens lys, er de kommende grundejere ligeledes forpligtet til at være med i foreningen.

 

20230819 133058 Beskaaret Oprettet

Presse og nyheder

Journalister kan kontakte projektdirektør i Kanalbyen Peter Kirketofte eller Teamleder - Kommunikation, Realdania By & Byg, Peder Lind Pedersen.

> Pressekontakt

Læs de nyeste nyheder fra Kanalbyen P/S neden for eller gå på jagt i vores nyhedsarkiv.

Udviklingsbyggerier I Fredericia
Realdania By & Byg skal opføre MiniCO2-byggeri i beton i Kanalbyen

Ny etageejendom i Kongensstræde skal tilbyde moderne lejeboliger og samtidig gøre byggebranchen klogere på, hvordan man kan reducere CO2-aftrykket fra nybyggeri.

Tine Grauslund
Tine fra Carolinelunden udstiller kunst med et glimt i øjet

Tine Grauslund, der i sommer flyttede ind i det nybyggede Carolinelunden, udstiller skæve, humoristiske og livskraftige billeder hos East Coast Surfshop i weekenden. Det sker som led i Fredericia Art Festival, der også byder på en guidet kunsttur i Kanalbyen med tidligere borgmester Uffe Steiner Jensen.

Henning og Peter ved kanalen
Klimafokus i Kanalbyen

Når der skal graves tusinder af tons jord op i Kanalbyen, arbejder projektsekretariatet på at genbruge mest muligt af jorden lokalt i området. Det sker både af hensyn til klima og økonomi og er en af flere løsninger, der kan mindske CO2-udledningen og tilgodese miljøet i byudviklingsprojektet.

Søndervold med Carolinelunden i baggrunden
Ny online-guide til byvandring i Kanalbyen

Kanalbyen i Fredericia er en ny bydel med rødder i historien, og netop det er temaet for en ny guide til byvandring på egen hånd. Måske en idé til efterårsferien?

Kanalbyens overordnede formål er at skabe en attraktiv bydel, der åbner Fredericia mod Lillebælt, hvor den nye moderne bydel respekterer Fredericias unikke historie.

Partnernes fælles vision fra partnerskabsaftalen om Kanalbyen.