Om os

Porthouse

Sekretariat

Udviklingen af Kanalbyen drives i det daglige af et sekretariat under ledelse af projektdirektør Anne Mette Rahbæk (konst.). Projektkontoret ligger i Port House, på Vendersgade 74 i Kanalbyen.

 

IMG 2601

Partnerskab og bestyrelse

Udviklingen af Kanalbyen varetages af byudviklingsselskabet Kanalbyen i Fredericia P/S. Selskabet er ejet af Fredericia Kommune (25%) og Realdania By & Byg (75%). 

Bestyrelsen for Kanalbyen i Fredericia P/S består af to repræsentanter fra hver af de to ejere samt en eksternt valgt formand:

  • Carsten Koch, bestyrelsesformand
  • Steen Wrist Ørts, borgmester, Fredericia Kommune
  • Karsten Byrgesen, byrådsmedlem, Fredericia Kommune
  • Peter Cederfeld, adm. direktør, Realdania By & Byg 
  • Anne Mette Rahbæk, udviklingschef, Realdania By & Byg (pause)
Frederikshuset Pano

Kanalbyen bydelsforening

Efterhånden som Kanalbyen sælger byggefelter fra til eksterne bygherrer, overdrages ejerskabet af arealerne til forskellige parter. Derfor er der stiftet en bydelsforening, der gradvist overtager driftsansvaret i Kanalbyen.

Bydelsforeningen skal blandt andet stå for renholdelse, snerydning, vedligeholdelse og fornyelse samt tilgængelighed til fælles arealer og anlæg. Samtidig skal foreningen på sigt være tovholder for bylivsaktiviteterne i Kanalbyen.

Efterhånden som flere byggerier i Kanalbyen ser dagens lys, er de kommende grundejere ligeledes forpligtet til at være med i foreningen.

 

Carolinelunden G%C3%A5rdrum%20Officersti

Presse og nyheder

Journalister kan kontakte projektdirektør i Kanalbyen kst. projektdirektør Anne Mette Rahbæk eller Teamleder - Kommunikation, Realdania By & Byg, Peder Lind Pedersen.

> Pressekontakt

Læs de nyeste nyheder fra Kanalbyen P/S neden for eller gå på jagt i vores nyhedsarkiv.

Radio Sfæren Amalie Smith 002 Photo By David Stjernholm Web
Amalie Smith har skabt foranderligt lydværk til ny naturpark i Fredericia

Forfatter og billedkunstner Amalie Smith blander fiktion, musik, interviews og naturlyde i et nyt lydkunstværk, der er skabt til naturparken Søndervold i Fredericia. Vejret, døgnets rytme og en særlig computeralgoritme styrer værkets dynamiske udtryk.

Legeskoven Bredformat
Naturparken Søndervold åbner

Alle byens borgere er inviteret, når den nye naturpark Søndervold i Kanalbyen bliver indviet med musik, hygge og underholdning for både store og små.

Kajens Grammatik Web
Kunstnerisk landmærke indviet ved Frederiks Kanal

Det seneste kunstværk i Kanalbyen i Fredericia er en hilsen til søfolk og havnens arbejdsmænd. Det blev torsdag indviet på sin prominente plads i hjørnet af Frederiks Kanal.

Kanalbyen Drone Steffen Stamp
Peter Kirketofte bliver ny projektdirektør i Kanalbyen

Pr. 1. juni skal Peter Kirketofte, der selv er fra Fredericia, stå i spidsen for udviklingen af den nye bydel mellem Fredericias bymidte og Lillebælt.

Kanalbyens overordnede formål er at skabe en attraktiv bydel, der åbner Fredericia mod Lillebælt, hvor den nye moderne bydel respekterer Fredericias unikke historie.

Partnernes fælles vision fra partnerskabsaftalen om Kanalbyen.