Guide til kunstvandring i Kanalbyen

Oplev fem store værker, der alle er skabt specielt til bydelen. Husk smartphone og høretelefoner til alle.

Mobil eller print?

Du kan gå ruten ved hjælp af din smartphone ved at følge guiden neden for. Du kan også printe den ud og tage den med i hånden. 

Download guiden som PDF her.

God tur!

Ruten starter ved Sønder Voldgade 7-9 og undervejs bliver du guidet til fem nedslagspunkter.

Velkommen til!

Er du klar til at komme ud og opleve noget nyt? Og har du husket gode sko, smartphone og høretelefoner? Det får du brug for undervejs.

Kanalbyens sekretariat har lavet denne rute til alle, der gerne vil opleve kunsten i Kanalbyen. Ruten er cirka 1,8 km, og du kommer til at opleve mindst fem kunstværker på vejen.

Værkerne, du skal opleve på ruten, er alle lavet specielt til det sted, de står. Flere af dem er tænkt ind i stedets arkitektur. Værkerne er altså ikke kommet til som et ekstra lag af dekoration, men har derimod været med til at definere stedet fra start.

Ideen med at arbejde med kunst som en del af byudviklingen er, at kunsten skal være med til at gøre Kanalbyen til et særligt sted; et sted, som adskiller sig fra andre nye bydele og et sted, som man kan knytte sig til gennem nogle særlige kendetegn, der ikke findes andre steder.

Kunsten er samtidig til glæde for de mange gæster, der besøger Kanalbyen. Hvad end man ankommer i bil, til fods eller ad søvejen, bliver man modtaget af kunst, når man besøger den nye bydel.

Værkerne er skabt af kunstnere, der er udpeget af Statens kunstfond, Kanalbyens kunststyregruppe og bygherre. De er finansieret af en række fonde samt af de bygherrer, som har opført de huse og byrum, hvor de står. Tak for det!

Fremover vil der komme flere kunstværker til, og i takt med dette vil vi opdatere denne guide.

Fakta om Kanalbyen

Kanalbyen i Fredericia er en ny bydel, som opføres i forlængelse af Fredericia bymidte på et tidligere industriareal. Den fysiske plan for Kanalbyen bygger på at videreføre de lange lige gader fra byens renæssancecentrum, så sigtelinjerne mellem byen og vandet opretholdes. Kanaler giver udsigt til vand - og et dige samt en hævning af terrænet sikrer byen mod stormflod.

De første beboere flyttede ind i Kanalbyen i 2017 og i dag er Kanalbyen en levende bydel med kanaler, promenader, kontorer, boliger og en grøn naturpark. Udviklingen fortsætter, og på sigt kan Kanalbyen rumme 1.200 boliger og 2800 arbejdspladser.

Hydra Udefra Web

Ruten starter ved kunstværket HYDRA på sønder Voldgade 7-9. Klik på linket, når du er ved destinationen.