Pressekontakt

Pressekontakt

10682 Hsa 64
Peter Kirketofte
Projektdirektør pki@kanalbyen.dk 41 76 14 50
PLP
Peder Lind Pedersen
Teamleder, Kommunikation (Realdania By & Byg) plp@realdaniabyogbyg.dk 40 42 86 96
Første spadestik på udviklingsbyggerier
CO2-venlige udviklingsbyggerier skudt i gang med træplantning

Så lidt CO2 som overhovedet muligt skal ledes ud som konsekvens af Realdania By & Bygs nye ”MiniCO2 Etagehus” i træ i Kanalbyen. Samtidig skal ”det effektive byggeri” minimere spild, fejl og mangler. Mandag blev spaden stukket i jorden i Kongensstræde.

Ved surfbutikken
De første 500 bor i Kanalbyen

Siden de første flyttede til for fem år siden, har Kanalbyen i Fredericia rundet 500 indbyggere. To tredjedele af de tilflyttede boede i forvejen i Fredericia Kommune, men den nye bydel har også tiltrukket beboere fra Hovedstadsområdet og fra udlandet.

Kongensstræde
Offentligt første spadestik på udviklingsbyggerier i Kongensstræde

Alle i Fredericia er velkomne, når Realdania By & Byg sammen med borgmester Steen Wrist og Kanalbyen i Fredericia officielt tager hul på opførelsen af nye boligejendomme med fokus på CO2-reduktion og effektivitet i byggeriet.

Calinelunden Ext Cam 1 P3 Beskaaret Web
Nu kan man leje en bolig i Carolinelunden

AP Ejendomme har åbnet for udlejningen af både store og små boliger i Carolinelunden mellem Frederiks Kanal og naturparken Søndervold.

Maria Levesen i byhaverne
Ny forening for Søndervolds byhavefolk

Efter ti år med det midlertidige byhaveprojekt Grow Your City er tiden kommet til at skabe et nyt og blivende fællesskab for fredericianere med grønne fingre. Naturparken Søndervold er rammen om de nye haver, og alle kan være med, når en ny forening stiftes den 16. november.

Screenshot af video Gadens Partitur
Knastør ingeniørtegning omsat til musikalsk kunst i Kongensstræde

Den internationalt anerkendte kunstner FOS står bag Kanalbyens næste kunstværk, som er dedikeret til Kongensstræde og Realdania By & Bygs kommende boligbyggerier. ”Gadens Partitur” er vokset ud af en teknisk tegning og kommer til udtryk i både lyd og fysisk form.

18213 04
Ny vandrerute og guide til Kanalbyens kunst

Flere og flere kunstværker er kommet til i Kanalbyen i Fredericia, og nu har byudviklingsselskabet lavet en guide til oplevelserne, der måske kan være en idé til efterårsferien.

Grønlandsk skulptur Malu og John Bech Hansen
50 års venskab mejslet i grønlandsk granit

3.300 kilometer er ingen hindring for venskab. Den nye skulptur i naturparken Søndervold i Kanalbyen er et symbol på mere end 50 års tætte bånd til den grønlandske by Ilulissat.