Pressekontakt

Pressekontakt

10682 Hsa 64
Peter Kirketofte
Projektdirektør pki@kanalbyen.dk 41 76 14 50
PLP
Peder Lind Pedersen
Teamleder, Kommunikation (Realdania By & Byg) plp@realdaniabyogbyg.dk 40 42 86 96
Carolinelunden Fra Kanalen 02 Web
Nu flytter beboerne ind i Carolinelunden

De første 72 lejeboliger i Carolinelunden står nu færdige, og i disse dage kommer der liv i de nye boliger ved kanalen. Flere af indflytterne fortæller, at de er tiltrukket af beliggenheden.

Peter Kirketofte i byhaverne
Midlertidige aktiviteter som vej til en levende by

Kanalbyen i Fredericia har fra starten satset stort på midlertidige aktiviteter for at skabe byliv og ejerskab til den nye bydel. I en ny publikation fra Realdania By & Byg kan man læse om erfaringerne med indsatsen og nogle af de spor, som den har sat.

220720 SPP 0448 Web
Kanalbyens beboere får noget af Danmarks billigste fjernvarme

Selvom energipriserne er steget over en bred kam, ligger Fredericia fortsat i bunden af prisskalaen, når det gælder fjernvarme. Alle i Kanalbyen nyder godt af den lokale fjernvarme, som særligt for lejligheders vedkommende er noget af den billigste fjernvarme i Danmark.

Lucia Ved Gammel Havn Web
Kanalbyen ønsker glædelig jul og godt nytår

2022 har været endnu et begivenhedsrigt år for den nye bydel mellem Fredericias bymidte og Lillebælt.

Første spadestik på udviklingsbyggerier
CO2-venlige udviklingsbyggerier skudt i gang med træplantning

Så lidt CO2 som overhovedet muligt skal ledes ud som konsekvens af Realdania By & Bygs nye ”MiniCO2 Etagehus” i træ i Kanalbyen. Samtidig skal ”det effektive byggeri” minimere spild, fejl og mangler. Mandag blev spaden stukket i jorden i Kongensstræde.

Ved surfbutikken
De første 500 bor i Kanalbyen

Siden de første flyttede til for fem år siden, har Kanalbyen i Fredericia rundet 500 indbyggere. To tredjedele af de tilflyttede boede i forvejen i Fredericia Kommune, men den nye bydel har også tiltrukket beboere fra Hovedstadsområdet og fra udlandet.

Kongensstræde
Offentligt første spadestik på udviklingsbyggerier i Kongensstræde

Alle i Fredericia er velkomne, når Realdania By & Byg sammen med borgmester Steen Wrist og Kanalbyen i Fredericia officielt tager hul på opførelsen af nye boligejendomme med fokus på CO2-reduktion og effektivitet i byggeriet.

Calinelunden Ext Cam 1 P3 Beskaaret Web
Nu kan man leje en bolig i Carolinelunden

AP Ejendomme har åbnet for udlejningen af både store og små boliger i Carolinelunden mellem Frederiks Kanal og naturparken Søndervold.