Nyheder

Se nyheder fra Kanalbyen i Fredericia og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
IMG 0664 Web
Anny glæder sig over udsigten, sammenholdet og bylivet

Anny Egsgaard ved om nogen, hvordan det er at bo i Kanalbyen i Fredericia. Her har hun slået sine folder i både Kongens Punkt, Langebro og nu Carolinelunden, som hun ikke har tænkt sig at flytte fra. Fra stuelejligheden nyder hun kigget til Gammel Havn, hyggesnak med forbipasserende og de mange oplevelser i gåafstand.

Restaurant Ene med tjener i forgrunden
Restaurant Ene oplever fortsat fremgang ved kanalen

Med ny køkkenchef og ejerkreds, fortsat udvikling af madkonceptet og to udnævnelser til Byens Bedste Restaurant i rygsækken gør Euan Donaldson og hans folk klar til sommeren. Lige om lidt kan man som noget helt nyt nyde en søndagsfrokost på Restaurant Ene.

Luftfotos af boligprojekter
Salg og udlejning af boliger har taget fart i Kanalbyen i Fredericia

I Kanalbyen i Fredericia er der solgt flere ejerlejligheder i byggeriet Promenaden i de første fem måneder af 2024 end hele sidste år. Samtidig er der tæt på at være fuldt udlejet i Carolinelunden, og alt i alt er næsten 95 % af Kanalbyens boliger nu beboet.

Jan og Lone i Carolinelunden
I Carolinelunden er Jan og Lone tæt på det hele

Sidste sommer flyttede Lone og Jan Jespersen i lejebolig i det nybyggede Carolinelunden midt i Kanalbyen. Med udsigt til Lillebæltsbroen til den ene side og kanalen til den anden nyder de at være midt i det hele og i gåafstand fra fæstningsbyens tilbud.

2324 Kanalbyen 0131 Web
Kom til plantemarked i Søndervold

Den 25. maj er der premiere på et helt nyt plantemarked for alle haveinteresserede i parken Søndervold i Kanalbyen. Her kan man bytte eller sælge sine planter og frø, prøve at flette pil og måske blive klogere på biodiversitet.

Amalie Smith
Mød kunstner Amalie Smith i parken Søndervold

Den 15. maj bliver der en unik mulighed for at møde den prisbelønnede kunstner og forfatter Amalie Smith, som har skabt lydkunstværket Radio Sfæren til Søndervold. Fredericia Bibliotek og Kanalbyen inviterer til artist talk.

Skilt Web
Nyt byrum med aktiviteter for hele familien

Gratis minigolf, mooncar-ræs og sandkasseleg. Onsdag den 1. maj åbner ’Havnens Oase’ med hyggelige aktiviteter for børn og voksne.

Fælleshus2web
Byggeriet af Naturbasen i Søndervold er i gang

3D-printet beton og ålegræs er blandt ingredienserne i det innovative nybyggeri, som skal danne ramme for naturformidling og fællesskaber.

Peter Willemoes
Stor maritim forsvarsudstilling i Kanalbyen

Besøg en fregat og oplev Marinehjemmeværnet i aktion. Kanalbyen danner ramme om en række maritime aktiviteter når Action24 inviterer til fejring af Danmarks medlemskab af NATO i 75 år.

20230906 134642 Beskaaret
Kaptajn Gammel Havn tager hul på første sommersæson

Sidste efterår startede ishuset Kaptajn Gammel Havn så småt op i en forvandlet havnegrillbygning i Kanalbyen. Efter en vinterpause åbner dørene for alvor lørdag den 13. april, og folkene bag gør klar til en sæson med levende musik, minigolf, is, kaffe og sommer.

Ti Trin Ned Udsigt
Udsigten har fuldendt totaloplevelsen hos Ti Trin Ned

For fem år siden flyttede Fredericias mest eksklusive spisested ind i Kanalbyen. Stilen er underspillet og de gastronomiske ambitioner uændret tårnhøje. Men beliggenheden med frit udsyn til vandet, byen og havnen har ifølge indehaver Mette Gassner føjet en helt ny dimension til Ti Trin Ned.

Aabent Hus Indendøre Web
Stort rykind i MiniCO2 Etagehuse

500 fredericianere, fagfolk og andre interesserede fik onsdag et kig ind i to spritnye boligbyggerier i Kanalbyen og hørte om, hvordan fremtidens byggeri måske kan være med til at begrænse klimapåvirkningen. Realdania By & Byg fortalte om resultater og erfaringer fra de to første MiniCO2 Etagehuse, som nu står klar med fem lejeboliger i hver.

L1009782
MiniCO2 Etagehuse inviterer indenfor

Onsdag den 6. marts kan man komme helt tæt på to spritnye boligejendomme i Kongensstræde i Kanalbyen. Realdania By & Byg inviterer til åbent hus i de to bygninger, som repræsenterer hver sin tilgang til at begrænse byggeriets forbrug af CO2 og ressourcer.

Luftfoto med julemand
Kanalbyen ønsker glædelig jul og godt nytår 2024

Julen står for døren, og Kanalbyen i Fredericia ser tilbage på et år med endnu flere beboere, liv og aktivitet - og et kongeligt besøg.

Udviklingsbyggerier I Fredericia
Realdania By & Byg skal opføre MiniCO2-byggeri i beton i Kanalbyen

Ny etageejendom i Kongensstræde skal tilbyde moderne lejeboliger og samtidig gøre byggebranchen klogere på, hvordan man kan reducere CO2-aftrykket fra nybyggeri.

Tine Grauslund
Tine fra Carolinelunden udstiller kunst med et glimt i øjet

Tine Grauslund, der i sommer flyttede ind i det nybyggede Carolinelunden, udstiller skæve, humoristiske og livskraftige billeder hos East Coast Surfshop i weekenden. Det sker som led i Fredericia Art Festival, der også byder på en guidet kunsttur i Kanalbyen med tidligere borgmester Uffe Steiner Jensen.

Henning og Peter ved kanalen
Klimafokus i Kanalbyen

Når der skal graves tusinder af tons jord op i Kanalbyen, arbejder projektsekretariatet på at genbruge mest muligt af jorden lokalt i området. Det sker både af hensyn til klima og økonomi og er en af flere løsninger, der kan mindske CO2-udledningen og tilgodese miljøet i byudviklingsprojektet.

Søndervold med Carolinelunden i baggrunden
Ny online-guide til byvandring i Kanalbyen

Kanalbyen i Fredericia er en ny bydel med rødder i historien, og netop det er temaet for en ny guide til byvandring på egen hånd. Måske en idé til efterårsferien?

Steen Wrist og Dronningen
Tusinder fejrede Dronningen i Kanalbyen

Hendes Majestæt Dronningen fik stående ovationer fra beboere i Kongens Punkt, og fremmødte i alle aldre fejrede majestæten i Kanalbyen, hvor det kongelige sensommertogt fredag blev rundet af i strålende solskin.

Dronningens rute
Her kører Dronningen gennem Kanalbyen

Hendes Majestæt Dronningens besøg i Fredericia på fredag den 1. september starter og slutter i Kanalbyen.

Sensommerfest
120 beboere fejrede sensommeren og naboskabet i Kanalbyen

Bydelsforeningen i Kanalbyen har for andet år i træk samlet beboere på tværs af karréer og aldersgrupper til sensommerfest. For Janni Rubjerg Andersen, der var med til at arrangere, var lørdag en fantastisk dag for fællesskabet i bydelen.

Hesteskadron
Besøg af fregat og gardehusarernes heste

I den kommende weekend og næste uge får Fredericia besøg af både en næsten 140 meter lang fregat og gardehusarernes heste. Begge dele kan opleves i Kanalbyen.

Dronning 2008 Foto Ole Olsen Web
Dronningen besøger Fredericia

Hendes Majestæt Dronningen afslutter sit årlige sensommertogt i Fredericia den 1. september. Som led i besøget lægger hun vejen forbi Kanalbyen.

Byggearbejde på udviklingsbyggerier
Endnu et ”effektivt byggeri” på vej til Kanalbyen

Kanalbyen i Fredericia har indgået aftale med Realdania By & Byg om et fjerde udviklingsbyggeri i Kongensstræde. Bygherrens ambition er at opføre det nye boligbyggeri med mindst muligt spild og samtidig markant hurtigere, billigere og med mindre CO2-udslip end normalt.

Hyttemarked 1
Tolv fyldte hytter og masser af liv på havnen

Tolv små hytter er lige nu et centrum for byliv i Kanalbyen i weekender og på de traditionsrige havnetirsdage. Sommermarkedet, som Fredericia Kommune står bag, er et leben af pop up-butikker, kunsthåndværkere og masser af besøgende i sommersolen.

Havnegrillen
Hansens Is åbner i Kanalbyen i Fredericia

Den traditionsrige familievirksomhed Hansens Is har købt Havnegrillen ved Gammel Havn og slår inden længe dørene op.

Fire behandlere i Promenaden
Kuldechok og kosmetiske behandlinger ved kanalen

Der kommer stille og roligt mere liv og aktivitet langs Frederiks Kanal, og hen over vinteren er der opstået et helt lille miljø for skønhed og velvære i Promenadens stueetage.

Naturrum
Nyt udflugtsmål i Kanalbyen har fokus på livet i bæltet

Naturelskere har fået et nyt sted at gøre holdt i Kanalbyen. Naturpark Lillebælts første naturrum tilbyder nemlig oplevelser og viden om livet i bæltet. Ikke mindst om marsvin.

Carolinelunden Fra Kanalen 02 Web
Nu flytter beboerne ind i Carolinelunden

De første 72 lejeboliger i Carolinelunden står nu færdige, og i disse dage kommer der liv i de nye boliger ved kanalen. Flere af indflytterne fortæller, at de er tiltrukket af beliggenheden.

Peter Kirketofte i byhaverne
Midlertidige aktiviteter som vej til en levende by

Kanalbyen i Fredericia har fra starten satset stort på midlertidige aktiviteter for at skabe byliv og ejerskab til den nye bydel. I en ny publikation fra Realdania By & Byg kan man læse om erfaringerne med indsatsen og nogle af de spor, som den har sat.

220720 SPP 0448 Web
Kanalbyens beboere får noget af Danmarks billigste fjernvarme

Selvom energipriserne er steget over en bred kam, ligger Fredericia fortsat i bunden af prisskalaen, når det gælder fjernvarme. Alle i Kanalbyen nyder godt af den lokale fjernvarme, som særligt for lejligheders vedkommende er noget af den billigste fjernvarme i Danmark.

Lucia Ved Gammel Havn Web
Kanalbyen ønsker glædelig jul og godt nytår

2022 har været endnu et begivenhedsrigt år for den nye bydel mellem Fredericias bymidte og Lillebælt.

Første spadestik på udviklingsbyggerier
CO2-venlige udviklingsbyggerier skudt i gang med træplantning

Så lidt CO2 som overhovedet muligt skal ledes ud som konsekvens af Realdania By & Bygs nye ”MiniCO2 Etagehus” i træ i Kanalbyen. Samtidig skal ”det effektive byggeri” minimere spild, fejl og mangler. Mandag blev spaden stukket i jorden i Kongensstræde.

Ved surfbutikken
De første 500 bor i Kanalbyen

Siden de første flyttede til for fem år siden, har Kanalbyen i Fredericia rundet 500 indbyggere. To tredjedele af de tilflyttede boede i forvejen i Fredericia Kommune, men den nye bydel har også tiltrukket beboere fra Hovedstadsområdet og fra udlandet.

Kongensstræde
Offentligt første spadestik på udviklingsbyggerier i Kongensstræde

Alle i Fredericia er velkomne, når Realdania By & Byg sammen med borgmester Steen Wrist og Kanalbyen i Fredericia officielt tager hul på opførelsen af nye boligejendomme med fokus på CO2-reduktion og effektivitet i byggeriet.

Calinelunden Ext Cam 1 P3 Beskaaret Web
Nu kan man leje en bolig i Carolinelunden

AP Ejendomme har åbnet for udlejningen af både store og små boliger i Carolinelunden mellem Frederiks Kanal og naturparken Søndervold.

Maria Levesen i byhaverne
Ny forening for Søndervolds byhavefolk

Efter ti år med det midlertidige byhaveprojekt Grow Your City er tiden kommet til at skabe et nyt og blivende fællesskab for fredericianere med grønne fingre. Naturparken Søndervold er rammen om de nye haver, og alle kan være med, når en ny forening stiftes den 16. november.

Screenshot af video Gadens Partitur
Knastør ingeniørtegning omsat til musikalsk kunst i Kongensstræde

Den internationalt anerkendte kunstner FOS står bag Kanalbyens næste kunstværk, som er dedikeret til Kongensstræde og Realdania By & Bygs kommende boligbyggerier. ”Gadens Partitur” er vokset ud af en teknisk tegning og kommer til udtryk i både lyd og fysisk form.

18213 04
Ny vandrerute og guide til Kanalbyens kunst

Flere og flere kunstværker er kommet til i Kanalbyen i Fredericia, og nu har byudviklingsselskabet lavet en guide til oplevelserne, der måske kan være en idé til efterårsferien.

Grønlandsk skulptur Malu og John Bech Hansen
50 års venskab mejslet i grønlandsk granit

3.300 kilometer er ingen hindring for venskab. Den nye skulptur i naturparken Søndervold i Kanalbyen er et symbol på mere end 50 års tætte bånd til den grønlandske by Ilulissat.

Rainer og Mette Gassner
Ti Trin Ned får michelinstjerne for sjette gang

Restaurant Ti Trin Ned, som ligger med smuk udsigt til vandet i Kanalbyen, er for sjette år i træk hædret med en michelinstjerne for sin gastronomi.

Udsigt Fra Restaurant Ene Web
Flytning til Kanalbyen har givet Restaurant Ene et boost

Restaurant Ene har haft et forrygende år, siden spisestedet slog dørene op for enden af Frederiks Kanal i september 2021. Dobbelt så mange gæster som før besøger restauranten, men på trods af det stigende pres oplever værtsparret arbejdsglæde som aldrig før.

Carolinelunden Rejsegilde 1
Carolinelunden skyder op

Byggeriet af 143 lejeboliger midt i Kanalbyen er nået så langt, at bygherren AP Pension og totalentreprenøren NRE Denmark A/S torsdag kunne fejre projektet med et rejsegilde.

Verdens Vildeste Brobyggere Engholmene 2021
Vilde brobyggere i Kanalbyen

Fredag danner Kanalbyen i Fredericia rammen om Verdens Vildeste Brobyggere. Der er lagt op til en folkefest, hvor lærlinge og studerende dyster i at bygge en bro over kanalen på bare syv timer.

Soendervold Indvielse
Søndervold indviet med leg, kage, taler og musik

Nu kan man gå opdagelse i egnens naturtyper, stege mad på bål eller lade børnene boltre sig i Legeskoven. Fredericias nye naturpark er åbnet.

Pot House II Dorte Mandrup 2
ADP skal opføre Port House II i Kanalbyen til kontorerhverv og hotel

Havneselskabet ADP, som har opført den fuldt udlejede kontorbygning Port House i Kanalbyen i Fredericia, skal opføre endnu en erhvervsejendom til kontorer og øvrige service- og erhvervsformål.

Amalie Smith Radiosfæren
Amalie Smith har skabt foranderligt lydværk til ny naturpark i Fredericia

Forfatter og billedkunstner Amalie Smith blander fiktion, musik, interviews og naturlyde i et nyt lydkunstværk, der er skabt til naturparken Søndervold i Fredericia. Vejret, døgnets rytme og en særlig computeralgoritme styrer værkets dynamiske udtryk.

Legeskoven Bredformat
Naturparken Søndervold åbner

Alle byens borgere er inviteret, når den nye naturpark Søndervold i Kanalbyen bliver indviet med musik, hygge og underholdning for både store og små.

Kajens Grammatik Web
Kunstnerisk landmærke indviet ved Frederiks Kanal

Det seneste kunstværk i Kanalbyen i Fredericia er en hilsen til søfolk og havnens arbejdsmænd. Det blev torsdag indviet på sin prominente plads i hjørnet af Frederiks Kanal.

Kanalbyen Drone Steffen Stamp
Peter Kirketofte bliver ny projektdirektør i Kanalbyen

Pr. 1. juni skal Peter Kirketofte, der selv er fra Fredericia, stå i spidsen for udviklingen af den nye bydel mellem Fredericias bymidte og Lillebælt.

Håndboldvenner i Oldenborghus 1
Ungdomsboliger tiltrak håndboldtalenter

Boligkontoret Fredericia melder nu fuldt udlejet i ungdomsboligbyggeriet Oldenborghus i Kanalbyen. De sidst indflyttede beboere er seks unge håndboldspillere, som flyttede til Fredericia sidste år og nu bor side om side i det nye byggeri.

C-Byen 1
C-Byen åbner med butikker, gallerier, is og musik

Fra den 9. april bliver det igen muligt at slentre gennem den midlertidige containerby i Kanalbyen i Fredericia, hvor butikker, gallerier, isbod og veteranbiler vil skabe liv på havnen helt frem til efteråret.

Fredericia Forsøgsbyggerier Med Markering Af Teglbyggeri
Realdania By & Byg skal opføre MiniCO2-byggeri i tegl i Kanalbyen

Realdania By & Byg har indgået aftale med Kanalbyen i Fredericia om en boligejendom i fem etager, der skal bygges mest muligt CO2-venligt i tegl. Hermed har selskabet nu tre byggerier i støbeskeen med hver sin tilgang til at udvikle bæredygtigt byggeri.

Kristina og Yvonne vinterbader i kanalen
Det kolde kanalgys og den varme sauna

Siden East Coast Surfshop åbnede med sauna og café i oktober, er stedet blevet et samlingspunkt. Flere beboere i Kanalbyen er nu faste brugere – også af det iskolde vand i kanalen lige udenfor.

Jytte Tilflytter fra København
Fra København til Kongens Punkt

Ønsket om at være tæt på sønnens familie og forelskelsen i en ledig lejlighed fik i efteråret Jytte Skov Jensen fra Hvidovre til at henlægge pensionisttilværelsen til Kanalbyen i Fredericia. Her mødte hun fællesskabet og naboernes omtanke nærmest fra dag ét.

Fiskebørnehaver Fisk2
Små fisk skal gå i børnehave i Kanalbyen

Naturpark Lillebælt åbner nu tre små fiskebørnehaver i Kanalbyen. Som beboer eller studerende i området kan man hjælpe med at overvåge projektet.

Det vi ikke ved - by night
Kanalbyen ønsker glædelig jul og godt nytår

Kanalbyen i Fredericia ser tilbage på et begivenhedsrigt 2021…

Træplantning I Søndervold Foto Klavs Lind Web
Kanalbyen i Fredericia vil have endnu mere grønt i bydelen

Kanalbyen i Fredericia har gået projektets bæredygtighed igennem med en tættekam og vil sammen med kommende investorer og i dialog med Fredericia Kommune arbejde for at gøre bydelen endnu mere grøn. Det kan man læse om i en ny publikation fra Realdania By & Byg.

Promenaden og Frederiks Promenade
Boliger og promenade står færdige langs Frederiks Kanal

Fredericia har fået et nyt attraktivt byrum. Boligerne i Promenaden og Oldenborghus står færdige, og nu kan man spadsere hele vejen ad Frederiks Promenade langs byens første kanal.

Træplantning I Søndervold 1 Foto Klavs Lind Web
Nu plantes træerne i Søndervold

Egetræer, hvidtjørn og tibetansk kirsebær er blandt de mange forskellige træer, som i disse uger får lov at slå rod i den nye bypark i Kanalbyen i Fredericia.

Luftfoto Færdiggørelse af Kongensstræde
Kongensstræde bindes sammen

Kanalbyen i Fredericia går nu i gang med at forbinde den gamle og den nye del af Kongensstræde. Til foråret vil vejen strække sig i lige linje fra fæstningsvolden i nord til Frederiks Kanal i syd.

Gæstesejlerhavn
Gammel Havn er opgraderet til gæstesejlerne

Hen over sommeren har Fredericia Kommune anlagt nye bådebroer og bølgebrydere, og med vandforsyning, strøm og belysning på plads er Gammel Havn nu fuldt rustet til at tage imod sejlerfolket til foråret.

A203 C018 20210906 R00025 Web
Ledelsesskifte i Kanalbyen i Fredericia

Projektdirektør Tim E. Halvorsen har søgt nye udfordringer, og pr. 1. december konstitueres Anne Mette Rahbæk midlertidigt i stillingen, indtil varig løsning er fundet.

Rendering Base Of Energy
Fredericia vil være Danmarks centrum for udvikling af fremtidens grønne energiløsninger

NY ENERGI HUB I KANALBYEN: Fredericia vil med afsæt i sin styrkeposition i den grønne omstilling indenfor transport, logistik, energi og klima tiltrække og samle landets mest innovative virksomheder, iværksættere og vidensinstitutioner i nyt udviklingscentrum for grøn energi. Projektet hedder ’Base of Energy’ og visionen er et nyt bæredygtigt kontorbyggeri på havnefronten i Kanalbyen i Fredericia med plads til 1600 medarbejdere.

East Coast Surfers og Lillebæltsbroen
Surfbutik åbner i Promenaden med sauna og baristakaffe

Fredag flytter East Coast Surfshop fra den ene side af Frederiks Kanal til den anden og udvider samtidig med nye wellnesstilbud, både for en bred kreds og for mennesker med særlige behov. Indflytningen i Promenaden er den foreløbige kulmination på en personlig rejse for ildsjælen Martin Stephansen.

Oldenborghus tæt på indflytning
Nu flytter de unge ind i Oldenborghus

På mandag den 30. august er der officiel indvielse af ungdomsboligerne i Oldenborghus, hvor alle er velkomne til at få et kig ind i de spritnye studieboliger, inden de unge rykker ind.

Lunau&Sund
Søndag med musik og akrobatik

Der er oplevelser for både voksne og børn, når Kanalbyen på søndag lægger jord til to musikalske arrangementer.

Første spadestik på Carolinelunden 18. august 2021
Nu opføres Carolinelunden

Onsdag blev spaden stukket i jorden til de første 143 boliger, som AP Pension bygger mellem kanalen og den nye park Søndervold.

Liv på kanalen
Fredericias forvandling mellem bymidten og Lillebælt

Hvor der en gang var tung industri, er der i dag boliger, kanaler, byliv og kunst. Men også vejnettet – og trafikken – er centrale elementer, når Kanalbyen i Fredericia skal udvikles i tæt samspil med bymidten. Det fortæller projektdirektør Tim E. Halvorsen om i det nye nummer af tidsskriftet Trafik & Veje:

Hvidtjørn
En rigdom af træer og planter i Søndervold skal styrke biodiversiteten i byen

Til efteråret bliver der plantet træer, buske og blomster i Fredericias nye naturpark i Kanalbyen. Landskabsarkitekter fra SLA og Fredericia Kommune har nøje udvalgt vækster, der skal tiltrække masser af dyrearter, imødegå klimaforandringer og skabe oplevelser for parkens gæster.

Visens Skib
Sommer og sjov i Kanalbyen

Sommeren er over os, og Kanalbyen i Fredericia byder på masser af oplevelser for både små og store gæster.

Restaurant Ejere Foran Enes Nye Lokaler
Restaurant Ene flytter til Kanalbyen

I sommerens løb åbner Fredericia-restauranten Ene ved Frederiks Kanal.

Garnet i Søndervold med legepladsen
Stort legeområde med tarzanbane på vej til ny bypark

Fredericias nye naturpark Søndervold skal have sundhed, motion og leg i fokus. Nu er planen klar for et stort legeområde midt i parken med oplevelser for både større og mindre børn.

Bådhusene med grønt
Bådhusene står færdige med grønne uderum

Fem nye længehuse med boliger står færdige i Sønder Voldgade Kvarteret, og beboerne er flyttet ind. Senest er der også kommet grønne byrum mellem ”Bådhusene”, hvor blot 12 af 72 boliger stadig er til leje.

Vejarbejde i Norgesgade
Vejarbejde i Sønder Voldgade Kvarteret

Nu færdiggør Enggaard A/S terrænet omkring det nye p-hus HYDRA, og samtidig anlægges cykelsti og fortov i Norgesgade. Arbejderne medfører mindre forstyrrelser af trafikken i den kommende tid, og parkeringen reguleres i området.

Promenaden I Fredericia Web
Nu flytter beboerne ind i Promenaden

Det første af tre punkthuse med 16 ejerlejligheder i Promenaden ud til Frederiks Kanal står færdigt, og i disse dage flytter beboerne ind.

Gammel Havn Tegning 1
Gammel Havn får et løft

Besøgende på land og til vands kan se frem til nye og bedre faciliteter på Gammel Havn i Kanalbyen, der lige nu er ved at blive opgraderet.

Carolinelund Illustration Arkitema Beskaaret Web
143 lejeboliger i Carolinelunden på vej

128 lejligheder, ti rækkehuse og fem town houses er på vej til at blive virkelighed i Kanalbyen. Det står klart, efter at bygherren AP Ejendomme har indgået aftale med NRE som totalentreprenør.

Amalie Smith Presse David Stjernholm 1 Web
Lydkunst på vej til Fredericias nye naturpark

Den prisbelønnede kunstner og forfatter Amalie Smith skal udarbejde et lydkunstværk, hvor besøgende i Søndervold kan opleve musik og naturlyde og få indblik i Fredericias historie.

Dreng i C-Byen
C-Byen åbner i påsken

Foråret står for døren, og når boderne og udstillerne i C-Byen åbner for sæsonen 1. april, bliver det både med nyheder og gengangere på programmet.

Kajens Grammatik 1 Web
Nyt kunstværk i Kanalbyen er en hilsen til havnen

Søfolk og arbejdsmænd har i generationer givet liv til havnen i Fredericia. Til efteråret får de en kunstnerisk hilsen, når et nyt værk af kunstnerduoen Borgman | Lenk indtager en prominent plads ved Frederiks Kanal.

20210305 Søndervold 1 800Px
Søndervold tager form

Fredericias nye bypark er i fuld gang med at blive anlagt i Kanalbyen.

Kongens Punkt
Eksklusive hotellejligheder er åbnet i Kongens Punkt

Nu kan man bo i hotellejlighed i Kanalbyen, i spritnye rammer ud til Frederiks Kanal. Mad og kunst indgår i det nyåbnede koncept ”Port suites”.

Sondervold
HedeDanmark skal anlægge Kanalbyens store grønne åndehul

Til marts går selve anlæggelsen af Søndervold i gang, og det bliver HedeDanmark, der skal udforme Fredericias nye naturpark. En række af Kanalbyens nuværende træer skal genplantes i parken.

Signe Guttormsen DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE Foto Jan Søndergaard 1 1200Px
Ny bydel på kunstens landkort

I Kanalbyen får kunsten lov at skabe liv, vække debat og engagere beboerne på nye måder som en integreret del af byen og dens liv. Adm. direktør Peter Cederfeld, Realdania By & Byg, og projektdirektør Tim E. Halvorsen, Kanalbyen i Fredericia P/S bidrager med denne artikel i det nye nummer af ”Teknik & Miljø” under overskriften ”Øjet, lyset, kunsten, vandet: Sådan har du aldrig set et p-hus før”:

HYDRA Indvielse 1
HYDRA indviet med ministertale, regn og bilhorn

Der var stemning, glæde og læ for regnen hos tilhørerne, hvad enten de sad i bilerne på taget eller fulgte med online, mens det nyeste kunstværk i Kanalbyen i Fredericia mandag blev indviet under den grå decemberhimmel.

Web Hydra
P-hus med kæmpeøje, planter og rislende vand

Et gigantisk glasøje af farvet mosaik overvåger nu den nye bydel Kanalbyen i Fredericia. Øjet udgør sammen med planter og rislende vand Kirstine Roepstorffs kunstværk HYDRA, som går helt i ét med et p-hus af samme navn.

P Pladser I Kanalbyen (1)
Ny parkeringsmodel i kanalbyen

Beboere og erhvervsdrivende i Kanalbyen kan nu købe abonnement til parkeringspladser i deres nærområde. Fælles anlæg og pladser til parkering skal holde bilerne væk fra gaden, så der er plads til mennesker og byliv.

Forste Spadestik Soendervold
Nu bliver den nye naturpark i Kanalbyen anlagt

Om et års tid kan Fredericianerne indtage Søndervold – hele byens nye grønne åndehul og samlingssted.

Sondervold
Dialogmøde om ny bypark erstattes af online dialog

Dialogmødet om den nye bypark er aflyst. Kanalbyen og Fredericia Kommune håber, at byens borgere og interessenter vil bidrage til dialogen om parken online.

Byparken Web
AFLYST - Deltag i dialogen om den nye bypark i Kanalbyen

Arrangementet er desværre aflyst jvf udviklingen i coronasituationen. Du kan i stedet give os dine inputs digitalt.

IMG 1002
Unge musikere giver jazzkoncerter i Kanalbyen

Søndag den 13. september danner Kanalbyen ramme om to jazzkoncerter i forbindelse med Jazz i Trekanten. Haletudserne sætter gang i børnene mens de unge kometer Karmen Roivassep, Mads Mathias og Matias Heise står for et festligt, musikalsk møde.

Omraadet Kreditering Claus Fisker 800Px
Kanalbyen forbereder klimasikring og forsyning syd for Frederiks Kanal

Kanalbyen i Fredericia P/S forbereder området syd for Frederiks kanal til byggeriet af 450 lejeboliger og en ny bypark, som skal bygges over de kommende år.

Hjertestarter
Ny hjertestarter i Kanalbyen

Den nye hjertestarter er monteret på toiletbygningen ved Frederiks Kanal

05%20Garden%20Life
Åbent hus i Bådhusene lørdag den 29. august

Kom inden for og se de nye lejeboliger

Is Sus Pedersen
Oplev Kanalbyen i sommerferien

Is, kunst og sport på vandet er blandt de ting man kan prøve kræfter med i Kanalbyen i juli.

Sylvest Jeppesen Thomas Lægaard Og Emil Staggemeier
Kranknau Kunsthalle åbner i Kanalbyen

Der bliver ægte berlinerstemning med Lillebælt som nærmeste nabo når Koolbandi, Sylvest Jeppesen og Staggemeier i tre måneder vil forvandle et showroom i Kanalbyen til kunsthal.

Signe Guttormsen DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE Foto Jan Søndergaard 1 1200Px
Signe Guttormsens store værk i Kanalbyen er færdigt

Billedkunstneren Signe Guttormsen har skabt værket DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE til beboere og besøgende i Fredericias nye kanalby. Værket sender kærlige hilsner til de fabriksarbejdere, der tidligere arbejdede på samme sted, og til de kvinder, der tog sig af det hårde arbejde på hjemmefronten med blandt andet vasketøj.

Close Up Øjet Visualisering
Gigantisk øje i glasmosaik skal våge over Kanalbyen

Nu starter realiseringen af Kirstine Roepfstorffs kæmpeinstallation i form af et parkeringshus i Fredericias nye kanalby. Takket være en donation fra Ny Carlsbergfondet er det blevet muligt at opføre et markant ’øje’ i farvet glas som en del af værket.

Bådhusene Beskåret
Bådhusene er rejst

Der er fortsat godt gang i byggepladserne i Sønder Voldgade Kvarteret, hvor A. Enggaard A/S nu har rejst Bådhusene. Samtidig kommer flere af de eftertragtede lejeboliger til udlejning.

Gaard Kongens Punkt
Rift om lejeboliger i Kanalbyen

Der er rift om udlejningsboligerne i Kanalbyen. Lige nu er der fuldt hus, men flere lejeboliger er på vej.

Side 33 Kanalbyen Enggaards Langebro 1 Foto Magic Moments By Marianne Web
Tæt samarbejde med bygherrer skaber Kanalbyens kvaliteter

Der er fuld gang i udviklingen af Kanalbyen i Fredericia, mange boliger skyder op og flere er på vej. Men hvordan sikrer arealudviklingsselskabet sig, at den nye by ender med at få de tilsigtede kvaliteter? Det kan man læse om i en ny publikation om ”kvalitetsledelse” fra Realdania By & Byg.

Officerstien Carolinelunden 800Px
AP Pension skal opføre 450 boliger i Kanalbyen i Fredericia

Et nyt boligkvarter med omkring 450 boliger og en promenade med kunstoplevelser. Dét skal AP Pension nu bygge i Kanalbyen i Fredericia.

Facaden Set Fra Nord 800Px (1)
Kanalbyen samarbejder med verdenskendt dansk kunstner

Et parkeringshus med et kunstnerisk udtryk af internationalt format. Det bliver om et års tid et stærkt blikfang i Kanalbyen i Fredericia. Her er den kunstneriske bearbejdning af bydelens kommende p-hus lagt i hænderne på den verdenskendte, danske billedkunstner, Kirstine Roepstorff.

Tim E Halvorsen 800Px
Kanalbyens projektdirektør får endnu et byudviklingsprojekt under sine vinger

Tim E. Halvorsen sætter sig nu også i direktørstolen for Naturbydelen i Ringkøbing.

2 DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE Kredit Signe Guttormsen 800Px
Bank og byudviklingsselskab vil få kunsten ud over rampen sammen

Arbejdernes Landsbank og Kanalbyen i Fredericia har indgået et nyt partnerskab, der gør banken til hovedsponsor på kunst i den nye bydel over de næste tre år. Partnerskabet er ifølge adm. direktør Brian Mikkelsen fra Dansk Erhverv et godt eksempel på, hvordan kultur- og erhvervsliv kan gå hånd i hånd.

2 DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE Kredit Signe Guttormsen 800Px
Anerkendt billedkunstner skaber værk til boligbyggeri

Billedkunstner Signe Guttormsen er udpeget til at udvikle et kunstværk til boligbyggeriet Kongens Punkt i Kanalbyen i Fredericia. Hendes værk handler om stedets historie som industriområde, men det inviterer også nutidens beboere til at mødes med interesse for hinanden.

IMG 2601 800Px
Sønder Voldgade Kvarteret er åbnet

Sønder Voldgade Kvarteret byder på nye byrum ved kajkanten, udsigtslejligheder, kontorer og en Michelin restaurant. Nu er det nye kvarter i Kanalbyen i Fredericia officielt åbnet.

Oldenborghus
Ungdomsboliger til Kanalbyen

Med Oldenborghus får Kanalbyen 40 nye ungdomsboliger i New Yorker-stil

IMG 0494 800Px
Nyt aktivitetsområde sætter gang i krop og fantasi

Et nyt aktivitetsområde i Kanalbyen inviterer børn og voksne til bevægelse og leg. Både fantasien, balancen og koncentrationen bliver sat på prøve, og alle kan være med.

Langebro Fernisering 3727 800Px
Seks etager højt kunstværk indviet

Vandplanter fra gulv til loft skaber identitet i Langebros trappeopgange

R2A1301 800Px
Fagfolk kommer til Kanalbyen for at høre om kunst i byudvikling

I en ny publikation, ”Kunst i byudvikling”, sætter Realdania By & Byg fokus på kunstens rolle i udvikling af byer og byrum med eksempler fra blandt andet Kanalbyen i Fredericia. Publikationen lanceres den 5. april ved en konference i Kanalbyen.

R2A1454 800Px
Kontorhus fjernet til fordel for havudsigt fra byen

Det lange, lige kig fra Fredericias bymidte og ned til vandet via Vendersgade er genetableret – præcis som det var meningen, da Fredericia blev planlagt i 1600-tallet.

Restaurant 800Px
Restaurant Ti Trin Ned bolter Michelin stjerne fast på hoveddøren i Kanalbyen

I denne uge blev det slået fast, at restaurant Ti Trin Ned er og bliver en Michelin restaurant. De to ejere og stjernekokke ser frem til at drive køkkenet videre i nye rammer i Kanalbyen.

Janne Og Bjarne Skribbroen 9 800Px
Fra hus og have til lejlighed i byen

Byliv, sejlerliv og frihed har høj prioritet for Janne og Bjarne Skjoldgaard. Parret har netop skiftet villaen ud med en nybygget lejlighed i Kanalbyen.

Udsigt Til Lillebælt Kreditering Karin Lauersen 800Px
Nyt 'naturrum' skal gøre os klogere på livet under vandet

Marsvinet er i fokus for udformning og formidling i et nyt ’naturrum’, som Naturpark Lillebælt skal etablere i Kanalbyen.

Pressebillede Port House
Første kontorhus i Kanalbyen tages i brug

Det første nybyggede kontorhus i Kanalbyen i Fredericia står nu klar til brug. På sigt skal den nye bydel rumme op til 2800 arbejdspladser, som bygges side om side med boliger, butikker, caféer og kulturerhverv.

Rainer Og Mette Gassner
Ti Trin Ned genåbner i Kanalbyen den 28. januar

En enkel og personlig indretning, havudsigt, urter fra egne marker og lokale råvarer. Det er noget af det, man kan opleve, når Michelin restauranten Ti Trin Ned åbner i nye lokaler i Kanalbyen.

Skærmbillede 2020 03 19 Kl. 08.23.33
Tre film viser hvor dejlig Kanalbyen og Fredericia er

Filmene bliver vist i korte versioner på Facebook lige nu, men her kan du se den lange udgave.

1632 LABAN Kanalbyen I Fredericia Physcamera001
Nye boliger og mere byliv til Kanalbyen i Fredericia

Bach Invest A/S styrker udviklingen af Kanalbyen i Fredericia med 56 nye ejerlejligheder med udsigt til kanal og Lillebælt. Ambitionen er at bygge kvalitetsboliger men også at skabe mere liv langs kanalen og bygge bro mellem ny og gammel bydel.

Kunstner 4926 800Px
Beboerne i Langebro får samtidskunst i opgangen

De kommende beboere i ejerlejlighederne Langebro kan se frem til at flytte ind i et boligbyggeri med spændende samtidskunst.

C Byen Kreditering Ole Sejrup 800Px
Globalt krydstogtmedie fremhæver C-byen

I en ny artikel sætter krydstogtmediet Seatrade Cruise News fokus på Kanalbyens midlertidige containerby. Omtalen peger på, at C-byen er lykkedes som et vigtigt nyt mødested i Fredericia, siger projektdirektør.

Harbour Credit To Schmidt Hammer Lassen Architects
Sådan får Langebro og Port House det maritime look

De første råhuse i Sønder Voldgade Kvarteret er nu klar til at blive beklædt med træ og stål. Det skal skabe et maritimt udtryk, som afspejler Kanalbyens æstetik og historie.

P71B1858 800Px
Meget mere end gamle biler

Gennem de sidste 10 år har Veteranbil Klub Lillebælt begejstret borgere og turister i Fredericia, når de hver tirsdag samt ved krydstogtanløb ruller veteranbiler ud på Kanalbyens område. Men klublivet handler lige så meget om gode snakke og oplevelser, fortæller formand John Andersen.

DSC6245 800Px
"Det er et frirum, hvor man kan være sammen uden at lave noget"

Helle Ullerup og børnene Hannibal, Frida og Ebbe bruger de lyse sommeraftener i byhaverne i Kanalbyen. Tiden går med at dyrke og smage og med at være sammen med venner og familie på en nem og afslappet måde.

Klima
Kanalbyen er med i ny publikation om gode klimaløsninger

Klima100 samler 100 af de bedste klimaprojekter fra kommuner rundt omkring i landet. Fredericia og Kanalbyen er med som et godt eksempel på stormflodsbeskyttelse.

Sv Gade Byggeri 800Px
Estate Media: Fredericia overhaler Kolding og Vejle på boligsiden

Fredericias sats på en nyudvikling af byen og tiltrækning af boligsøgende bærer frugt, skriver Estate Media.

Kreditering Claus Fisker
Nye udviklingstiltag i Kanalbyen i Fredericia

Tre fyrtårnsprojekter og en ny strategi for både kunst og parkering. Det er nogle af de tiltag, der er blevet føjet ind i en ny version af udviklingsplanen for Kanalbyen i Fredericia.