Kranknau Kunsthalle åbner i Kanalbyen

  • Sylvest Jeppesen Thomas Lægaard Og Emil Staggemeier Sylvest Jeppesen, Koolbadi aka Thomas Lægaard og Staggemeier aka Emil Staggemeier vil have stiftende udstillinger i Kranknau Kunsthalle i løbet af sommeren.
Der bliver ægte berlinerstemning med Lillebælt som nærmeste nabo når Koolbandi, Sylvest Jeppesen og Staggemeier i tre måneder vil forvandle et showroom i Kanalbyen til kunsthal.

Hvad har Kanalbyen til fælles med Berlin? Begge steder er der god tradition for at anvende byudviklingsområder til kreative legepladser for kunstnere, iværksættere og borgere med grønne fingre.

I sommeren 2020 får Kanalbyen nu også, i bedste Berlinerstil, sin egen 'Kunsthalle'.

Kranknau Kunsthalle åbner i et showroom på Skibbroen, som A. Enggaard A/S har hjulpet med at stille til rådighed. Over de næste tre måneder vil her være skiftende udstillinger med tre lokale kunstnere.

 

Juli: Koolbandi aka Thomas Lægaard

Koolbandi er et stort legebarn, når man kalder hans tegninger eller malerier for barnlige, så rammer man helt plet. Der er farver som rammer øjet, der er skæve vinkler, splat og til tider ret tykke streger. Hans bedste våben er tusch og spray, humor og det klare udtryk.

Det bliver en udstilling, hvor man finder tegninger i rammer, malerier med store motiver, men også abstrakte værker. Det bliver muligt at købe alt, så udstillingen kommer til at forandre sig flere gange undervejs.

“Koolbandi er ikke ude på at forandre verden, medmindre man kan lege sig til forandring”, siger Thomas Lægaard.

Åbningsfest fredag den 3. juli klokken 19.00 - 22.00

 

August: Sylvest Jeppesen

Sylvest Jeppesen er en autodidakt maler som helt sikkert vil overraske mange kunstelskere. Han har sine rødder i den første bølge af graffiti, men har siden barnsben haft den store kærlighed til de helt store internationale billedkunstnere og kunsthistorie.

Han arbejder først og fremmest med oliemaleriet, hvor han boltrer sig med mennesket og de mange spørgsmål, der udspringer af hans værker. Hans billeder bærer præg af en stærk kompromisløshed, som er eksekveret med et post ekspressionistisk udtryk.

Udover malerier vil der være skulpturer som også er et af de midler Sylvest Jeppesen har med i sin værktøjskasse som formidler.

“Det bliver spændende for mig, som udstiller på gallerier i både Danmark, Sverige og England, at vise min hjemby, hvad jeg står i en baggårdslokale og laver”, Sylvest Jeppesen.

Åbningsfest lørdag den 1. august, klokken 19.00 - 22.00

 

September: Staggemeier aka Emil Staggemeier

Staggemeier er det yngste skud på stammen og bliver den sidste kunstner som udfylder Kranknau Kunsthalle på Skibsbroen og lukker med et brag.

Staggemeier har hele tiden været betaget af kunst, specielt graffiti har gjort indtryk på den unge kunstner. Selvom Staggemeier maler med akrylmaling, kul, tuscher og pastelkridt så er det kogt ned til grundstenen, også genkendeligheden af et motiv som i graffiti springer i øjet.

Staggemeier er en moderne kunstner som også er god til at fange nutiden og involvere samfundsdebat i sine værker. Staggemeier er stærk med sine farver og mon ikke mange fredericianere allerede har en plakat eller billede fra den upcomming lokale kunstner.

“Det er min første soloudstilling i Fredericia, jeg glæder mig til at vise byen, hvad jeg går og tænker på og producerer i mit eget hjem”, Emil Staggemeier.

Åbningsfest 4. september klokken 19.00 – 22.00

Åbningstider og rutebeskrivelse kan findes på Facebooksiden Kranknau Kunsthalle 

  • Koolbandi Koolbandi kan opleves i juli Koolbandi
  • Sylvest Jeppesen (002) Sylvest Jeppesen udstiller i august Sylvest Jeppesen
  • Staggemeier Staggemeier kan opleves i september måned Staggemeier