Fagfolk kommer til Kanalbyen for at høre om kunst i byudvikling

  • R2A1301 800Px Havnebænkene i Kanalbyen i Fredericia er skabet af Kunstner og keramiker Gunhild Aaberg Claus Bjørn Larsen
I en ny publikation, ”Kunst i byudvikling”, sætter Realdania By & Byg fokus på kunstens rolle i udvikling af byer og byrum med eksempler fra blandt andet Kanalbyen i Fredericia. Publikationen lanceres den 5. april ved en konference i Kanalbyen.

Hvordan kan kunst være med til at løfte nye bydele - og hvordan griber bygherrer, byudviklere og kommuner det det an, når de vil have kunstnerne med i processen?

I den nye publikation ’Kunst i byudvikling’ fortæller Tim E. Halvorsen fra Kanalbyen i Fredericia og flere andre om deres erfaringer med at arbejde med kunst og kunstnere i byudvikling. Bogen er bygget op omkring en række artikler, som handler om, hvordan kunsten kan skabe tidlig opmærksomhed og ejerskab, stimulere bylivet og tilføre værdi til et nyt byområde. Men også hvordan kunst i eksisterende byrum og i bygninger kan bidrage til en ny identitet og øget trivsel.

Formålet er at give inspiration til fx kommuner, byudviklingsselskaber, arkitekter, rådgivere og andre, der ønsker at arbejde med kunst i byrum og byggeri.   

Ved lanceringen vil der være oplæg fra Statens Kunstfond, Holstebro Kommune, Kanalbyen i Fredericia og Realdania By & Byg samt rundtur i Kanalbyen. Alle deltagere får desuden et eksemplar af den nye publikation.

Mere om publikationen og arrangementet

Publikationen ”Kunst i byudvikling”, der udgives af Realdania By & Byg, lanceres den 5. april 2019 kl. 13.30-16.00 i Kanalbyen i Fredericia.

Arrangementet henvender sig til ansatte i kommuner og byudviklingsselskaber og til arkitekter, rådgivere og andre med interesse for byudvikling og byggeri.

Læs mere om arrangementet og tilmelding på Realdania By & Byg Klubbens hjemmeside