Ungdomsboliger tiltrak håndboldtalenter

  • Håndboldvenner i Oldenborghus 1 Malthe Hejsel (i forgrunden) og hans fem håndholdvenner i Oldenborghus. Foto: Joan Barløse
Boligkontoret Fredericia melder nu fuldt udlejet i ungdomsboligbyggeriet Oldenborghus i Kanalbyen. De sidst indflyttede beboere er seks unge håndboldspillere, som flyttede til Fredericia sidste år og nu bor side om side i det nye byggeri.

- Det er megafedt, at det er helt nyt, og boligerne har en perfekt størrelse til én person.

Sådan siger 17-årige Malthe Hejsel fra Vojens, der sammen med fem andre unge mænd med en særlig interesse for håndbold flyttede ind i Kanalbyens sidste ledige ungdomsboliger pr. 1. april.

De seks unge spiller alle på ungdomsholdet U17 i Fredericia Boldklub, og Malthe selv havde for nylig også sin debut på klubbens ligaherrehold i en kamp mod Mors-Thy. Han gør sig også gældende udenfor byens grænser, da han for nylig blev udtaget til det danske U18-landshold.

Bor seks på stribe

Nu bor de seks håndboldspillere side om side på første sal i Oldenborghus, i deres seks 49 kvadratmeters lejligheder.

- Her besøger vi tit hinanden og laver lektier sammen, hygger os eller ser fjernsyn, fortæller Malthe Hejsel, der ligesom tre af kammeraterne læser HHX på IBC Handelsgymnasium i Fredericia.

De seks unge kommer alle fra andre byer og har lært hinanden at kende på blandt andet efterskoleophold. I august sidste år traf de en fælles beslutning og flyttede til fæstningsbyen for at dyrke deres store interesse i Fredericia Håndboldklub. Her har de boet i hus, i deres eget lille håndboldbofællesskab, indtil de flyttede til Kanalbyen.

- Vi glæder os selvfølgelig over, at der nu er kommet liv i hele Oldenborghus – og det er herligt, at seks unge mennesker fra andre byer bliver enige om at komme til Fredericia og både studere her og spille ambitiøs håndbold for byen. I ungdomsboligerne kan de nu hver dag nyde godt af, at de har hinanden, samtidig med at de også har deres eget, siger direktør for Boligkontoret Fredericia, Finn Muus.

Aktiv for bylivet

Ungdomsboligerne, som stod færdige i december sidste år, er én blandt flere boligformer i Kanalbyen, hvor der både er ejerlejligheder og lejeboliger og også særligt seniorvenlige boliger.

- De 40 ungdomsboliger, som nu alle er beboet, er et væsentligt bidrag til den mangfoldige by vi gerne vil skabe. Jeg tænker, at Oldenborghus er den rigtige ramme for de unge beboere, hvor de kan møde andre unge, og for Kanalbyen kan beboerne blive et rigtig godt aktiv for det spirende byliv, siger Anne Mette Rahbæk, der er konstitueret projektdirektør for Kanalbyen i Fredericia.

Klar ambition

Malthe Hejsel bliver formentlig boende i håndboldfællesskabet i Oldenborghus et godt stykke tid endnu. Han lægger i hvert fald ikke skjul på sit mål: at blive professionel håndboldspiller i Fredericia.

  • Håndboldvenner i Oldenborghus 2 Håndboldvennerne i Oldenborghus. Foto: Joan Barløse
  • Håndboldvenner i Oldenborghus 3 Håndboldvennerne i Oldenborghus. Foto: Joan Barløse