Bådhusene står færdige med grønne uderum

  • Bådhusene med grønt Bådhusene er færdige og har fået grønne uderum. Foto: Kanalbyen i Fredericia
Fem nye længehuse med boliger står færdige i Sønder Voldgade Kvarteret, og beboerne er flyttet ind. Senest er der også kommet grønne byrum mellem ”Bådhusene”, hvor blot 12 af 72 boliger stadig er til leje.

I marts lagde bygherren A. Enggaard A/S sidste hånd på byggeriet af Bådhusene, og nu er der også kommet grønt miljø mellem boligerne, som er opført langs Sønder Voldgade på byens tidligere skibsværftsgrund.

- Vi byder rigtig hjertelig velkommen til de nye beboere i Bådhusene. Udover at de får kvalitetslejeboliger at bo i, kan de også gå foråret i møde med nogle dejlige grønne uderum, som man i øvrigt kan se til fra samtlige 72 lejligheder, siger projektdirektør i Kanalbyen i Fredericia, Tim E. Halvorsen.

A. Enggaard har nemlig lagt rullegræs ud i mellemrummene mellem de fem længehuse, som Bådhusene består af, og plantet enggræsplanter og træer.

Også mellem det vestligste længehus og det kunstneriske parkeringshus Hydra har bygherren skabt et grønt miljø med et lille torv og supplerende beplantning op ad p-husets facade. Nu udestår blot opsætning af en række opbevaringsskure, som hører til de enkelte lejligheder.

Arkitektur med havnestemning

Bådhusene er det tredje boligkompleks, som står helt færdigt i Kanalbyen i Fredericia. Husene, der er tegnet af Schmidt Hammer Lassen, er kendetegnet ved et maritimt udtryk, som understreger havnestemningen i Sønder Voldgade Kvarteret, der ligger ud til Lillebælt og Gammel Havn.

De nye lejeboliger er étplansboliger på 2 og 3 værelser i størrelsen 88–123 m2. Alle boliger i stueplan har direkte udgang til haveanlæg, og alle boliger på 1. og 2. sal har altaner.

Der er nu blot tolv ledige lejeboliger tilbage i Bådhusene, og overvejer man at leje en af dem, kan man kontakte Danbolig Fredericia.

Læs mere om Bådhusene her.

  • Bådhusene Bådhusene set fra Gammel Havn. Foto: Kanalbyen i Fredericia
  • Beplantning mellem Bådhusene og Hydra Den nye beplantning mellem Bådhusene og p-huset Hydra. I baggrunden kontorhuset Port House. Foto: Joan Barløse
  • Beplantning ved Bådhusene Beplantning ved Bådhusene. Foto: Joan Barløse
  • Bådhusene med planter i forgrunden Grønne planter ved Bådhusene. Foto: Kanalbyen i Fredericia