Nu opføres Carolinelunden

  • Første spadestik på Carolinelunden 18. august 2021 Spadestikket blev taget af (fra venstre) Fredericias borgmester Steen Wrist, adm. direktør i AP Ejendomme Peter Olsson, adm. direktør i Realdania By & Byg Peter Cederfeld og relationschef Henrik Hougaard fra Miljømærkning Danmark. Foto: nood
Onsdag blev spaden stukket i jorden til de første 143 boliger, som AP Pension bygger mellem kanalen og den nye park Søndervold.

For godt hundrede år siden var Carolinelunden en bypark med kastanjealléer, frugtplantage og nyttehaver - et yndet udflugtsmål for Fredericias borgere. Om nogle år er det navnet på et moderne og varieret bykvarter med grønne byrum, små erhverv og ikke mindre end 450 lejeboliger.

Onsdag den 18. august tog AP Pension og entreprenøren NRE således første spadestik til byggeriet af de første 143 boliger i Carolinelunden sammen med Kanalbyen i Fredericia og partnerne bag, Fredericia Kommune og Realdania By & Byg. Da det nye byggeri skal være svanemærket, var også Miljømærkning Danmark repræsenteret blandt dagens talere.

Historiske referencer

- Det bliver et boligkvarter med stor arkitektonisk variation, og som er gennemtænkt i forhold til samspillet med den eksisterende by. Carolinelunden trækker tråde tilbage til den park, der lå her engang, og har samtidig fine referencer til både havnen og den historiske bymidte. Og så venter der de kommende beboere en fantastisk beliggenhed, med kanalen på den ene side og den nye park Søndervold på den anden, siger Tim E. Halvorsen, projektdirektør i Kanalbyen i Fredericia P/S.

Også inden for selve Carolinelunden kommer der rekreative byrum. Parallelt med Søndervold anlægger AP Pension nemlig Officersstien, som bugter sig mellem de nye boligbyggerier, og som med sine grønne byrum skal give mindelser om den oprindelige Carolinelund.

Stor variation

Med boliger fra 45 til 125 kvadratmeter ønsker AP Pension at appellere til beboere i alle aldre, og også arkitektonisk bliver variationen stor. Boligerne i Carolinelundens første fase består nemlig af 128 lejligheder i karrébebyggelse, fem boliger i townhouses og ti boliger i rækkehuse.

I de efterfølgende to faser af Carolinelunden kommer der også lejligheder i en fjerde bygningstype, nemlig punkthuse i 3-4 etager.

Orangeri med havudsigt

Alle lejerne i de første 143 boliger får enten altan eller privat terrasse. Herudover kommer der en stor fælles gård, der ligger i forbindelse med Søndervold, og fra et fælles orangeri får beboerne udsigt til Lillebælt.

Boligerne i Carolinelundens første fase forventes at stå klar til indflytning i løbet af efteråret 2023.

  • Carolinelund Illustration Arkitema Beskaaret Web Det nye byggeri i Carolinelunden. Visualisering: Arkitema