143 lejeboliger i Carolinelunden på vej

  • Carolinelund Illustration Arkitema Beskaaret Web Det nye byggeri i Carolinelunden. Visualisering: Arkitema
128 lejligheder, ti rækkehuse og fem town houses er på vej til at blive virkelighed i Kanalbyen. Det står klart, efter at bygherren AP Ejendomme har indgået aftale med NRE som totalentreprenør.

Midt i Kanalbyen, omkranset af kanaler, fæstningen og den kommende naturpark Søndervold ligger Carolinelunden, som med tiden skal være et helt kvarter med omkring 450 lejeboliger. Nu er de første 143 boliger rykket et stort skridt nærmere, efter at bygherren AP Ejendomme har indgået totalentrepriseaftale med NRE.

- Carolinelunden bliver et boligkvarter med nogle rigtig fine kvaliteter – med stor variation i byggeriet og referencer til Fredericias historie. Den nye aftale er et vigtigt skridt på vejen til at virkeliggøre dette fantastiske kvarter, som vi glæder os meget til, siger Tim E. Halvorsen, projektdirektør i Kanalbyen i Fredericia P/S.

De 143 boliger, som er fordelt på to byggefelter, omfatter 128 lejligheder, ti rækkehuse og fem town houses i to etager. Lejlighederne opføres med stor variation i størrelser fra 45 til 125 kvadratmeter.

Alle de nye boliger er svanemærkede og får enten altan eller privat terrasse. Herudover kommer en stor fælles gård, som ligger i forbindelse med den store park Søndervold, som anlægges i løbet af i år.

AP Ejendomme forventer, at byggeriet af boligerne går i gang i juli 2021, og at de kan være klar til indflytning i løbet af efteråret 2023.

Tråde til Fredericias historie

Carolinelunden er opkaldt efter lysthaven af samme navn, som blev anlagt på stedet i 1800-tallet. Den lå tæt ved Officersforeningens have og blev blandt andet brugt til at holde skovture og promenere – indtil industrien i 1900-tallet gjorde sit indtog i området.

Som en hilsen til den oprindelige Carolinelund og Fredericias lange militærhistorie er det planen at anlægge ”Officersstien” som en ny færdselsåre for gående og cyklister.

Se også pressemeddelelse om projektet udsendt af AP Pension og NRE.


NYT OM BOLIGER: Er du interesseret i at få nyheder om, når der er nye boliger til salg eller leje, kan du skrive dig på Kanalbyens boligliste.

 

  • Carolinelunden To første byggefelter De kommende lejeboliger ligger på to byggefelter - ved kanalerne og den nye bypark Søndervold.