Globalt krydstogtmedie fremhæver C-byen

  • C Byen Kreditering Ole Sejrup 800Px Der er åbne butikker, markedsplads og underholdning i C-byen, når krydstogtskibe lægger til i Kanalbyen.
I en ny artikel sætter krydstogtmediet Seatrade Cruise News fokus på Kanalbyens midlertidige containerby. Omtalen peger på, at C-byen er lykkedes som et vigtigt nyt mødested i Fredericia, siger projektdirektør.

Seatrade Cruise News er et førende nyhedsmedie inden for krydstogtbranchen, der beskæftiger sig med branchestof fra hele verden. I en ny artikel beretter mediet, at krydstogtskibet Viking Sky før første gang er anløbet Fredericia. 

I den forbindelse fremhæver mediet en enkelt attraktion – og det er C-byen – Kanalbyens midlertidige containerby.

”C-byen, som er skabt af ISO-containere, har i de seneste år udviklet sig til en alsidig zone med smykkebutikker, håndværk, regionale delikatesser, galleri, kaffebar og fotograf. Det er et populært spot for krydstogtgæster, som vil åbne op igen den 1. april, når krydstogtsæsonen starter igen i Fredericia” skriver Seatrade Cruise News.


’C-byen er blevet et vigtigt nyt mødested i Fredericia’

Den midlertidige containerby er et projekt, der drives i samarbejde mellem Kanalbyen og de kreative butikker og erhverv, som lejer sig ind i containerne. Ideen er, at skabe grobund for et kreativt miljø samt at forlænge detailhandelsområdet i Fredericias bymidte, så det når helt ned til havnen, hvor der med tiden også vil blive etableret permanente butikker.

- Det er lidt af et skulderklap, at et globalt medie vælger at fremhæve C-byen, og jeg synes det peger på, at C-byen er blevet et vigtigt nyt mødested i Fredericia. Takket være de gode kræfter, der driver de kreative butikker i C-byen, er det altid utrolig festligt og spændende at besøge C-byen, når der er anløb. Det tiltrækker også mange besøgende fra oplandet, der kommer til og mødes med krydstogtturisterne i én stor byfest”, forklarer Tim Halvorsen, som er projektdirektør i Kanalbyen i Fredericia.


Mange flere anløb til Kanalbyen i 2019

Siden ADP og Kanalbyen åbnede op for krydstogtskibe i Fredericia i 2015, er der kommet flere og flere skibe til byen for hvert år. I 2018 lukkede Viking Sky sæsonen som krydstogtskib nr. 7 og i 2019 er der allerede 19 bookede anløb.
- Vi er klar til at tage imod flere krydstogtturister, når sæsonen starter igen 1. april 2019. Med hele 19 anløb bliver det et stort år, og jeg ved, at de erhvervsdrivende i C-byen er ved at koge over af ideer til, hvad der skal ske, afslutter Tim Halvorsen.


Oplev C-byen i efterårsferien

C-byen holder åbent hver tirsdag og søndag i sommerhalvåret samt ved krydstogtanløb og andre særlige lejligheder. Næste gang er søndag den 21. oktober, hvor der i anledning af efterårsferien er 112 dag med brandbiler, røgdykkerbane og meget mere.

Læs hele artiklen i Seatrade Cruise News her 

Læs mere om C-byen her

  • Krydstogt Kreditering Knud Erik Madsen 800Px Viking Sky sluttede sæsonen af som krydstogtskib nr. 7 i 2018. I 2019 er der planlagt 19 anløb i Kanalbyen. Knud Erik Madsen