Tolv fyldte hytter og masser af liv på havnen

  • Hyttemarked 1 Hyttebyen har lige fra åbningen været meget populær. Foto: Joan Barløse
Tolv små hytter er lige nu et centrum for byliv i Kanalbyen i weekender og på de traditionsrige havnetirsdage. Sommermarkedet, som Fredericia Kommune står bag, er et leben af pop up-butikker, kunsthåndværkere og masser af besøgende i sommersolen.

Kanalbyen summede af liv, da tolv små hytter, anbragt i en halvcirkel, åbnede for fredericianere og turister forrige weekend. Kunsthåndværkere fremviste deres kreationer, og flere lokale butikker havde indrettet en lille forpost på havnen. Også det udenbys firma By Skagen havde fundet vej til den midlertidige hytteby, og endelig kan man i en ny informationshytte få svar på alt muligt, der sker i Fredericia.

- Der var SÅ mange mennesker, og folk har været så søde. De kommer og tager ophold, og mange har deres egen mad og drikke med og sidder og hygger sig. I lørdags var her krydstogtskib, og jeg troede, at søndag ville blive mere stille, men det var den ikke – der var sort af mennesker, fortæller Sanne Døssing fra D*Event, som på kort tid har skaffet stadeholdere til alle tolv hytter.

Hun lægger ikke skjul på sin begejstring for Kanalbyen som lokation.

- Det er lige som om, vi bare gerne vil herned. Det sted, det kan bare noget, udbryder hun.

Bagedyst og billedauktion

For at sætte lidt ekstra gang i gaden har Sanne Døssing sammen med Teater Figuletta udviklet to figurer Svend og Birthe, som går rundt og altid kan finde noget at blive fornærmede eller sure over. Og hun har planer for flere små aktiviteter, som skal gøre det endnu sjovere at lægge vejen forbi hyttebyen.

- Vi laver en kagebagekonkurrence, hvor lokale dyster om at lave den bedste kage. Her er alle velkomne til at komme ned på havnen og få et stykke gratis kage. Og så har nogle elever fra Den Kreative Skole på deres sommerfestival i fredags lavet malerier, som vi sætter på auktion i hyttebyen, fortæller Sanne Døssing.

Alle kan være med i kagebagekonkurrencen, som løber af stabelen den 8. juli kl. 11-17 – dog ikke i Kanalbyen men lige ved siden af, på J.B. Nielsens Plads. Man tilmelder sig til admin@devent.dk. Kunstauktionen løber af stabelen fra 17. juni til 1. juli.

Hilser konceptet velkommen

Hos Kanalbyen i Fredericia er der stor glæde over, at bylivet summer i den midlertidige hytteby.

- Vi hilser Fredericia Kommunes initiativ varmt velkomment. Det er dejligt, at konceptet med de tolv hytter har gjort det muligt, at man også i år kan finde små handelsboder og sommeraktiviteter i Kanalbyen, siger projektdirektør Peter Kirketofte fra Kanalbyen i Fredericia.

Skiftende placeringer

I første omgang står hytterne i Kanalbyen til og med den 25. juni. Her flytter de til J.B. Nielsens Plads, hvor de skal stå, indtil de igen kan besøges i Kanalbyen fra den 7. august til den 17. september.

Man kan følge med i, hvornår sommermarkedets forskellige aktiviteter finder sted, på DEvent’s Facebook-side og i kulturkalenderen på Kanalbyen.dk.

  • Hyttemarked 2 Flere små kunsthåndværkere viser deres kreationer frem i hyttebyen. Foto: Joan Barløse
  • Hyttemarked 3 Sommermarked i sommervejr. Foto: Joan Barløse