Nyt aktivitetsområde sætter gang i krop og fantasi

  • IMG 0494 800Px
Et nyt aktivitetsområde i Kanalbyen inviterer børn og voksne til bevægelse og leg. Både fantasien, balancen og koncentrationen bliver sat på prøve, og alle kan være med.

Kun fantasien sætter grænser for hvordan man kan bruge ’Boblebakkerne’- det nye aktivitetsområde i Kanalbyen. Området er bygget op omkring store træplanker, træstubbe og rør, der er opstillet med fokus på sansestimulering, klatring, balancegang og almen træning. Desuden er der etableret en bålplads og opstillet borde og bænke, hvor madpakkerne kan nydes.
 

”Børnehaverne og børnefamilierne i byen har taget rigtig godt imod Boblebakkerne, og det er dejligt at se alle mand udfolde sig og bruge deres krop og fantasi, når de kommer på besøg. Også motionsforeningerne i Kanalbyen, som fx Cross training Fredericia, er blevet glade for stedet og bruger redskaberne i deres træning”, fortæller Tina Hou Christensen fra Kanalbyens kontor.

Ideen blev udviklet af to pædagogstuderende

Ideen til det nye aktivitetsområde kommer fra to pædagogstuderende fra UCSyd Kolding, Christina Storm Jensen og Rami Said. De to skulle skrive en opgave på pædagogstudiet og besluttede, at de ville benytte lejligheden til at skabe noget til især de yngste borgere i Fredericia. Opgaven resulterede i et oplæg til et aktivitetsområde i Kanalbyen, der kunne sætte fokus på læring og fantasi gennem leg og bevægelse.

De to studerende afleverede deres opgave på Kanalbyens sekretariat, som herefter gik videre med at bearbejde og realisere ideoplægget. Det endelige design er en bearbejdning af de to studerendes oplæg – men det bærende koncept, som er at sætte gang i læring og fantasi gennem leg og bevægelse, er intakt.

  • Aktivitetskort Og Aktivitetsomrã¥De Området ligger bag ved udkigstårnet på Gl. Havn. Al ophold er på eget ansvar.