Ungdomsboliger til Kanalbyen

  • Oldenborghus Byggeriet af Oldenborghus går i gang i efteråret 2019
Med Oldenborghus får Kanalbyen 40 nye ungdomsboliger i New Yorker-stil

I efteråret 2019 begynder byggeriet af 40 nye ungdomsboliger i Kanalbyen i Fredericia. Boligkontoret Fredericia er bygherre på projektet, og selve byggeriet udføres af Bach Invest, der også bygger ejerboligerne Promenaden på samme sted, lige mellem Oldenborggade og Frederiks Kanal.

”Jeg glæder mig meget over, at Boligkontoret har besluttet at bygge ungdomsboliger i Kanalbyen. Kanalbyen kan i forvejen tilbyde både ejerlejligheder, andelslejligheder og almene boliger til familier og seniorer. Nu får vi også et byggeri dedikeret til ungdommen. Med Oldenborghus får unge mulighed for at bo i et spændende byggeri tæt på centrum og med adgang til hav og kanal. Det skal nok blive eftertragtet”, siger projektdirektør Tim E. Halvorsen fra Kanalbyen. 

Oldenborghus henter inspiration fra både Fredericias industrihavn og Manhattan. Facaderne og altangangene er i stål, der brydes af grønne planter. Det industrielle look forstærkes ved brug af udvendige trapper, så hele facaden på mange måder smager af de gamle kvarterer i storbyer som New York. 

Ungdomsboliger og ejerlejligheder er tænkt tæt sammen omkring et fælles gårdrum. Desuden anlægges Oldenborghus oven på det parkeringsanlæg, der skal betjene beboerne. 

Ungdomsboligerne kommer til udlejning gennem Boligkontoret Fredericia