Eksklusive hotellejligheder er åbnet i Kongens Punkt

  • Kongens Punkt Boligbyggeriet Kongens Punkt i Kanalbyen i Fredericia Foto: Joan Barløse
Nu kan man bo i hotellejlighed i Kanalbyen, i spritnye rammer ud til Frederiks Kanal. Mad og kunst indgår i det nyåbnede koncept ”Port suites”.

I Kanalbyen kan man se på kunst, sejle i kajak eller gå på gourmetrestaurant – og nu kan man også bo på hotel. Konceptet ”Port Suites” er netop åbnet med foreløbig to luksuriøse hotellejligheder i byggeriet Kongens Punkt. Bag projektet står iværksætter Betina Schack Schmidt sammen med to medinvestorer, der ligesom hun selv har rødder i rejsebranchen.

- Jeg har hentet inspiration fra hoteller over hele verden, som jeg vil bruge her i Fredericia. Fra midt i februar er vi klar til at tage imod forretningsfolk og andre gæster i de spritnye omgivelser. Vi har en Michelin-restaurant i Fredericia, og så skal vi også have overnatningsmuligheder, der kan matche, siger Betina Schack Schmidt.

Restauratør hilser velkommen

Hermed henviser hun naturligvis til Restaurant Ti Trin Ned, som også ligger i Kanalbyen. Her hilser restauratør Mette Gassner det nye koncept velkommen.

- Det er rigtig rart at have et alternativ til vores gæster, der efter en god middag kan spadsere direkte ned og sætte sig i Port Suites’ fællesrum. Hos os kommer der ofte to-tre par sammen, og det hænger godt sammen med de rummelige hotellejligheder. Og så synes jeg bare, at det er frisk, og det er godt gået, siger Mette Gassner om det nye initiativ.

Sammen med sin mand Rainer Gassner flyttede hun for to år siden Michelin-restauranten fra Norgesgade til det nye byggeri Langebro ved indsejlingen til Gammel Havn.

Kunst kan købes med hjem

En af tankerne med Port Suites er, at kunst og interiør i lejligheden kan købes under opholdet og tages med, når man tjekker ud. Betina Schack Schmidt har derfor blandt andet indgået samarbejde med Vibeke Hoffmann, som er lokal kunstner.

- Med det nye hotelkoncept tilfører Betina fæstningsbyen noget helt unikt, og da hun kontaktede mig for et samarbejde, var jeg ikke i tvivl. Jeg er meget begejstret for de eksklusive rammer, som Betina har skabt og her kunne jeg godt se min kunst hænge. Betina har virkelig fået øjnene op for Fredericias mange muligheder, og jeg er superglad for at være med på hendes rejse. Jo fl-ere tiltag som kan sætte vores by på landkortet, jo bedre, siger Vibeke Hoffmann.

Også Kanalbyens projektdirektør Tim E. Halvorsen glæder sig over det nye initiativ.

- I Kanalbyen er der rum til iværksættere og kreative sjæle, og vi sætter stor pris på den virkelyst, som Port Suites og Bettina Schack Schmidt tilfører den nye bydel. Konceptet er baseret på samspil med mange andre aktører i byen, heriblandt også kunstnere, og det passer rigtig fint ind i ånden med at udvikle en driftig og levende by, siger Tim E. Halvorsen.

Fleksibelt koncept

Konceptet i de nye hotellejligheder er fleksibelt. Hver lejlighed er på 150 kvadratmeter og rummer tre dobbelte soveværelser. Her kan gæsterne selv vælge, om de ønsker at leje hele lejligheden eller kun dele af den.

Bortset fra at der ikke er en fysisk reception, byder konceptet på samme service som almindelige hoteller, og man kan få tilbud om bl.a. mad, massage og snacks. Port Suites ønsker at samarbejde med blandt andet lokale spisesteder og med kunstnere, som kan præsentere og sælge deres kunst i lejlighederne.

Mulighed for udvidelse

- Hvis efterspørgslen bliver stor nok, er Port Suites klar til at udvide med endnu flere hotellejligheder – ikke nødvendigvis i Kongens Punkt men i hvert fald i Kanalbyen i Fredericia, fortæller Betina Schack Schmidt.

Er man interesseret i at prøve at bo i en af de nye hotellejligheder kan man besøge www.portsuites.dk eller Facebook-siden ”Port Suites”.