Flytning til Kanalbyen har givet Restaurant Ene et boost

  • Udsigt Fra Restaurant Ene Web Udsigt fra Restaurant Ene over Frederiks Kanal. Foto: Kanalbyen i Fredericia
Restaurant Ene har haft et forrygende år, siden spisestedet slog dørene op for enden af Frederiks Kanal i september 2021. Dobbelt så mange gæster som før besøger restauranten, men på trods af det stigende pres oplever værtsparret arbejdsglæde som aldrig før.

- Vi var lidt nervøse for, om vores gæster ville følge os, når vi flyttede fra bymidten til Kanalbyen, men vores stamgæster er fulgt med. Vores beslutning har fået en fantastisk modtagelse, og der er ikke én, der har sagt, at det var en dårlig idé at flytte. Vi har haft en fordobling i antallet af gæster, og mange af dem har fortalt os, at de oplever beliggenheden mere eksklusivt.

Sådan siger floor manager Euan Donaldson, som ejer Restaurant Ene sammen med Areewan Erlandsen, der er Restaurant Enes kulinariske drivkraft.

Åbnet for selskaber

I de nye lokaler med panoramaudsigt over Frederiks Kanal har Euan, Areewan og deres tolv ansatte cirka halvanden gange så meget plads som før, og det har åbnet for, at Ene som noget nyt kan rumme fødselsdage, konfirmationer, firmaarrangementer og andre større begivenheder.

- Det har faktisk vist sig at være en fordel, at restauranten ligger lidt mere isoleret fra bymidten end før, for det kan folk godt lide, når de skal have et arrangement. Og ironisk nok – selvom vi har satset mere på selskaber med den nye placering, har vi fået flere gæster end før, der bare kommer ind fra gaden. Der er mange, der kommer ned for se sig omkring i Kanalbyen, og så dumper de ind, fortæller Euan Donaldson.

Stor arbejdsglæde

Restaurantejeren lægger da heller ikke skjul på, at succesen har betydet, at der har været travlt, og at særligt Areewan har arbejdet mange timer i døgnet - i en periode som den eneste kok i restauranten. Men værtsparrets arbejdsglæde er intakt.

- Jeg har aldrig før i mit liv glædet mig så meget over at arbejde. Vi har stadig både hårde dage og mere langsomme dage, og selv de langsomme dage kan jeg glæde mig over. Der er sådan et positivt miljø hernede - og så meget mere lys. Forleden havde vi en helt fantastisk dag, som var stille og rolig, og hvor folk bare nød at sidde udenfor i solen ved kanalen og få lidt at spise eller drikke, fortæller Euan Donaldson.

Byens Bedste

Det gjorde da heller ikke arbejdsglæden mindre, da Fredericia Dagblad og Elbobladet i februar kårede Restaurant Ene til ”Byens Bedste 2021” i kategorien ”Restaurant”.

- Vi blev meget glade og overraskede over at blive præmieret. Vi oplevede også, at der kom lidt flere gæster i restauranten i tiden derefter, men det er svært at vurdere, hvad der skyldtes prisen, og hvad der skyldtes, at det begyndte at blive forår. Det vigtigste var dog, at det bidrog meget til det positive arbejdsmiljø i restauranten, at vi fik den anerkendelse, fortæller Euan Donaldson.

Restaurant Ene har siden den 3. september 2021 haft til huse i boligbyggeriet Kongens Punkt, hvor den ligger lige ud til trappeanlægget for enden af Frederiks Kanal.

  • Restaurant Ene På Terrassen Foto Kanalbyen I Fredericia Lowres Solskin på terrassen Foto: Kanalbyen i Fredericia
  • Euan Donaldson I Baren Web Arbejdsglæden er i top hos medejer og floor manager Euan Donaldson. Foto: Kanalbyen i Fredericia
  • Værtsparret Beskåret Til Web Værtsparret Areewan Erlandsen og Euan Donaldson. Foto: Restaurant Ene