Anny glæder sig over udsigten, sammenholdet og bylivet

  • IMG 0664 Web Anny Egsgaard ved boligen i Carolinelunden.
Anny Egsgaard ved om nogen, hvordan det er at bo i Kanalbyen i Fredericia. Her har hun slået sine folder i både Kongens Punkt, Langebro og nu Carolinelunden, som hun ikke har tænkt sig at flytte fra. Fra stuelejligheden nyder hun kigget til Gammel Havn, hyggesnak med forbipasserende og de mange oplevelser i gåafstand.

- Jeg regner med at jeg skal blive gammel her!

Sådan siger Anny Egsgaard, som er tydeligt glad for lejligheden i Carolinelundens stueetage og ikke mindst udsigten over Sofie Amalies Kanal til Gammel Havn med dens lystbåde og liv. Særligt efter at et midlertidigt containerbyggeri for nylig blev pillet ned, er der kommet masser af lys og udsyn til den 87 kvadratmeter store lejebolig.

Det var under et besøg hos nogle venner i Pinnebergsgade, i den anden ende af AP Pensions byggeri, at Anny med sine egne ord blev ”hooked” på Carolinelunden.

- Der er et sammenhold mellem mennesker, folk i Carolinelunden er meget sociale. Og jeg kan godt lide, at det er nær alting – nær ved byen og nær ved Søndervold-parken, hvor man kan sidde og grille, fortæller hun.

Jazz, teater og havnehygge

Sammen med sin ven gennem syv år, som bor i Kongens Punkt, lever Anny Egsgaard et aktivt liv, og hun fortæller begejstret om de mange muligheder, som området byder på.

- Vi går ofte ned til havnetirsdagene, og vi har været ved Kaptajn Gammel Havn et par gange. Når der er musik, kan man sidde og få et glas vin og hygge med nogle venner. Vi går også i teateret, det er vi meget glade for, og vi går meget tit til jazz i Tøjhuset. Det kan jeg i det hele taget godt lide - Fredericia er blevet god til musik, siger hun.

Anny Egsgaard, som oprindelig er fra Grindsted, flyttede til Fredericia i 1999 men husker især byen fra sin barndom, fordi hendes forældre tog til ”købestævne”, som var en særlig fredericiansk attraktion fra 1913 til 1986.

I de senere år har hun nået at bo fire steder i nærområdet. Først i Kongensgade ved Musicalakademiet og derfra videre til Kongens Punkt i Kanalbyen. Efter endnu en periode i byggeriet Langebro på den gamle skibsværftsgrund fandt hun drømmelejligheden i Carolinelunden, midt i den nye bydel.

Her har Anny bedre plads og behøver ikke at redde op i stuen, når børn og børnebørn kommer på besøg fra Nordsjælland, og til daglig er muligheden for at åbne stuedøren direkte ud til promenaden ved Sofie Amalies Kanal god, når man er socialt indstillet.

Glæde og positive mennesker

- Det er rigtig dejligt, at der kommer mange forbi her. Man bliver mødt med glæde - af positive mennesker. Jeg sidder meget herude. Man får en sludder her, og huslejen er rimelig. Jeg er rigtig glad for det – jeg kan ikke rose det nok, siger Anny Egsgaard.

Hun har dog også et enkelt ønske til den fortsatte byudvikling i området:

- Det jeg kunne ønske mig, er en nærbutik – måske en Rema eller sådan noget, siger hun med særlig tanke for områdets ældre beboere, der har behov for ikke at skulle gå så langt. Selv har hun dog ikke de store problemer med at bevæge sig til fods.

- Jeg går rigtig meget: 5-6 kilometer om dagen. På stranden, havnen, og voldene. Der er meget natur her. Der er så smukt, siger Anny Egsgaard.

  • 240524006011 Web Carolinelunden med Sofie Amalies Kanal til venstre og Frederiks Kanal i baggrunden. Foto: SH Luftfoto