Kanalbyen ønsker glædelig jul og godt nytår

  • Lucia Ved Gammel Havn Web Julestemning ved Gammel Havn. Fra Luciaoptog den 13. december 2022.
2022 har været endnu et begivenhedsrigt år for den nye bydel mellem Fredericias bymidte og Lillebælt.

Boligbyggeriet Carolinelunden er skudt op og har tilført stor arkitektonisk variation til området ved Frederiks Kanal. De nye boliger er for nylig sat til udlejning, og de 500, som i dag bor i Kanalbyen, bliver til endnu flere, når beboerne flytter ind i Carolinelunden allerede til februar.

Søndervold

Og så har ikke bare Kanalbyen men hele Fredericia fået et stort grønt åndehul. Naturparken Søndervold blev indviet den 31. maj i år ved lidt af en folkefest, og siden har mange brugt parken til at finde ro, benytte bålpladsen eller lade børnene lege i ”Garnet”.

2022 var også året, hvor vi efter mange år måtte sige vemodigt farvel til C-Byen og Grow Your City og derfor også en meget stor tak til alle, som har bidraget til de populære midlertidige aktiviteter i den spirende bydel.

Heldigvis er det ikke slut med byhaver i Kanalbyen. Den nye park Søndervold rummer 80 permanente af slagsen, og interessen for at være med i et nyt fællesskab omkring haverne har været overvældende.

Kunst og arrangementer

Naturparken rummer også Kanalbyens seneste kunstværk, Amalie Smiths Radio Sfæren, som ikke kan ses – kun høres – og byrummet ved kanalen har fået tilført fem farvestrålende master, som udgør Anna Borgman og Candy Lenks Kajens Grammatik. Disse og de øvrige værker i bydelen kan man nu opleve ved hjælp af en helt ny kunstguide, skræddersyet til mobiltelefonen.

Der kommer således flere og flere grunde til at lægge vejen forbi Kanalbyen. Det var der særligt mange, der gjorde den 10. juni, hvor bydelen lagde både jord og vand til Verdens Vildeste Brobyggere, en højtprofileret konkurrence for hold af lærlinge, ingeniør- og arkitektstuderende, som på bare syv timer opførte en buebro, en hængebro og en gitterbro over Frederiks Kanal.

Nye byggerier

Nu ser vi ind i et nyt år, hvor vi glæder os til at følge de nye projekter, der er sat i gang, og dem, som kommer til. Tidligere i år underskrev vi aftale med ADP om endnu et kontorhus, Port House II, lige over for p-huset HYDRA, og nord for Oldenborggade har Realdania By & Byg stukket spaden i jorden til nye boligbyggerier, der skal give viden og inspiration til byggebranchen om, hvordan man kan bygge CO2-venligt og ressourcebesparende.

Tilbage er kun at ønske alle Kanalbyens beboere, gæster, samarbejdspartnere og følgere en rigtig glædelig jul og et godt nytår!