Marsvinet er i fokus for udformning og formidling i et nyt ’naturrum’, som Naturpark Lillebælt skal etablere i Kanalbyen.
Naturpark Lillebælt, som drives i samarbejde mellem Fredericia, Middelfart og Kolding Kommune, er gået i gang med at udvikle en række ’naturrum’ i området omkring Lillebælt. Naturrummene skal være udgangspunkt for formidlingsture i området og inspirere besøgende til at søge videre ud i området og opleve naturen på egen hånd.
Med støtte fra Friluftsrådet og Lokale og Anlægsfonden etableres et naturrum i Kanalbyen med temaet “Havet og friluftsliv”. Ideen er at etablere en mobil grej-bank og informationsrum, der visuelt skal være inspireret af et marsvin – et symbol, der kendetegner vandet omkring Lillebælt. Oplevelsen for den besøgende er ”hvad marsvinet oplever i Lillebælt” – herunder fiskeri, fisk, dykkere og hele økosystemet.
Naturpark Lillebælt udskriver en arkitektkonkurrence i februar 2019 og naturrummet forventes at stå klar til brug i Kanalbyen i 2020.
Flere naturrum omkring Lillebælt
Naturpark Lillebælt etablerer i samme slag også naturrum ved Røjle Klint i Middelfart og ved Solkær Enge i Kolding.
På sigt skal der etableres naturrum ved alle de særlige hotspots i Naturpark Lillebælt. Designet af det enkelte naturrum skal tilpasses områdets værdier og tema, men samtidig skal alle naturrummene have et fælles udtryk, som er helt særligt for Naturpark Lillebælt.
Med de tre nye naturrum vil Naturpark Lillebælt udbrede kendskabet til områdernes mange oplevelser, naturperler og kulturhistorie. Målet er desuden at få os til at holde af og passe på områdets værdier.