Det urbane farveværksted

  • 220720 SPP 8585 Farveværkstedet foregår i Orangeriet i Søndervold
Kom til åben workshop hos Det Urbane Farveværksted, hvor besøgende bliver introduceret til den omkringliggende flora i det urbane landskab gennem naturfarvning - hvilke planter kan anvendes, og hvordan kan de anvendes til naturfarvning?

Lørdag den 2. september kl. 12-17.

Arrangementet er en del af Trekatområdets festuge, og det er gratis at deltage.

Igennem de sidste par år er mange for alvor vendt tilbage til naturen - flere og flere har fået øje på, hvad naturen kan bruges til. Der leges i naturen, der dyrkes motion, vandres og ikke mindst så gemmer naturen på en masse nyttige planter - som vi kan bruge til at spise, til naturmedicin eller til at farve tekstil.

Det Urbane Farveværksted er et mobilt værksted, hvor besøgende bliver introduceret til den omkringliggende flora i det urbane landskab. Hvordan kan vi styrke vores tilhørsforhold til vores lokale miljø gennem læring af det urbane landskab?

Værkstedet inviterer til en drop-in workshop som har en varighed på cirka 45 minutter. I løbet af denne workshop bliver deltageren introduceret til plantefarvning. Vi tager udgangspunkt i de planter som kan findes i nærområdet. Vi identificerer planterne, og snakker om hvordan de kan bruges til naturfarvning. Materialer bliver stillet til rådighed, og alle deltagerne kan tage deres farveprøver med hjem.

Læs mere:

Det Urbane Farveværksted Fredericia 02-09-2023 - Trekantområdets Festuge (trekantfest.dk)