Amalie Smith: Lydværk til den nye park

  • Collage Sansehaven Visualisering af Søndervold Naturpark. SLA
Collage Garnet

Den prisbelønnede kunstner og forfatter Amalie Smith arbejder på et lydkunstværk, hvor besøgende i Søndervold kan opleve musik og naturlyde og få indblik i Fredericias historie.

Amalie Smith skal i foråret 2021 udarbejde et skitseprojekt til værket, men det står allerede nu klart, at det bliver en slags online-radiostation, som parkens gæster kan logge på via QR-koder på skilte, og logge af, når de vil.

- Der kommer skiftevis naturlyde optaget i parken, ambient musik, interviews med folk fra Fredericia og mine egne tekster, som glider over i hinanden - og vekselvirkningen vil hele tiden forandre sig, fortæller Amalie Smith.

Lydværket skal  styres af en algoritme, som afhængig af både årets og døgnets rytme styrer, hvilke lydsekvenser, der skal aktiveres hvornår. Men det er også planen, at mere uforudsigelige forhold som vejret kan spille ind i måden, som lydværket arter sig på.

Datamaterialet er så stort, at man på to besøg i parken næppe vil høre det samme.

Det er planen, at værket skal have premiere i januar 2022, umiddelbart samtidig med, at den nye park kan tages i brug.

Amalie Smith Presse David Stjernholm1

Amalie Smith

35-årige Amalie Smith har stået bag en lang række kunstudstillinger og har udgivet flere bøger, som er oversat til en række sprog.

Hun har også flere priser, legater og nomineringer bag sig. Blandt andet modtog hun i 2015 Kronprinsparrets Stjernedryspris for sine litterære og billedkunstneriske værker.

Finansiering

  • Fredericia Kommune
  • Kanalbyen i Fredericia P/S

Samarbejdspartnere

Statens Kunstfond