Kirstine Roepstorff: Hydra

  • Visualisering Af Hele Værket
Kau2329print

Parkeringshuset som blikfang og mødested

I foråret 2020 begynder byggeriet af et parkeringshus med et kunstnerisk udtryk af internationalt format. Her er den kunstneriske bearbejdning lagt i hænderne på den verdenskendte, danske billedkunstner, Kirstine Roepstorff.

Arkitektonisk såvel som funktionelt er det ambitionen, at p-huset i udkanten af Kanalbyen skal udgøre en lille oase. Parkeringshuset indhylles i beplantning og stemning, og via store grønne kar på husets tag, i stil med regnvandsbeholdere, skabes en bevægelse af vand ned over huset, så der på den måde gives liv og blødhed til den hårde beton. 

Som en del af værket monteres et øje i glasmosaik, som vil skabe en sanselig effekt med spil af farver og skygger, der har forskellige udtryk hen over døgnets timer.

Huset bliver sin egen bevidsthed; sit eget økosystem, der indhyller de ventede biler. Huset bliver et mødested. Konstruktionen og størrelsen gør p-huset naturligt iøjnefaldende, men med udsmykningen kan det gøres til et blikfang, der også inviterer øjet, tanken og sensibiliteten indenfor.

Værket har fået navnet Hydra, et navn, der er inspireret af både vandet i Kanalbyen og modet til at drømme.

Se en video med Kirstine Roepstorff, hvor hun fortæller om værket

Øjet Aftenbelysning

Finansiering

  • A. Enggaards A/S
  • Arbejdernes Landsbank
  • Beckett Fonden
  • Den Jyske Kunstfond
  • Ny Carlsberg Fondet
  • Statens Kunstfond
  • Ewii

Samarbejdspartnere

Statens Kunstfond, A. Engaard A/S, Kanalbyen i Fredericia.

Close Up Øjet Visualisering
Gigantisk øje i glasmosaik skal våge over Kanalbyen

Nu starter realiseringen af Kirstine Roepfstorffs kæmpeinstallation i form af et parkeringshus i Fredericias nye kanalby. Takket være en donation fra Ny Carlsbergfondet er det blevet muligt at opføre et markant ’øje’ i farvet glas som en del af værket.

Facaden Set Fra Nord 800Px (1)
Kanalbyen samarbejder med verdenskendt dansk kunstner

Et parkeringshus med et kunstnerisk udtryk af internationalt format. Det bliver om et års tid et stærkt blikfang i Kanalbyen i Fredericia. Her er den kunstneriske bearbejdning af bydelens kommende p-hus lagt i hænderne på den verdenskendte, danske billedkunstner, Kirstine Roepstorff.