Midlertidig kunst

Staggemeier

Kunst i byudviklingen

Igennem byudviklingens tidlige faser har Kanalbyen inviteret kunstnere og borgere med ind i byudviklingen gennem midlertidig kunst og performance. Formålet har været at skabe debat om byudviklingen, at skabe oplevelser og noget at samles om. De midlertidige kunstværker omfatter blandt andet installationer, street-art, videokunst og nycirkus.

Se udvalgte eksempler neden for.

Illustration: Maleri af Staggemeier fra Kranknau KunstHalle i Kanalbyen

Sylvest Jeppesen Thomas Lægaard Og Emil Staggemeier

Kranknau Kunsthalle

Kranknau Kunsthalle er et galleri i Kanalbyen, som åbnede i sommeren 2020 i et tidligere showroom for boligsalg. I galleriet kan man opleve værker af de tre lokale kunstnere Koolbandi, Sylvest Jeppesen og Staggemeier.

Havet Er Så Blåt (002)

Havet er så blåt som Øjet ser

'Havet er så blåt som Øjet ser' er en installation af VonnTrapp. Værket blev skabt i 2019 og kan stadig opleves i Kanalbyen i form af mere end 50 lygtepæle med mønstre og farver med inspiration fra havet.

Ophav%2011

OPHav

Forestillingen OPHav af Glimt og Teatret Om, besøgte Kanalbyen i 2018 med himmelstræbende nycirkus med Kran.

20170614 165522%20(002)

Life Boats

Marit Bente Norheims 'Lifeboats' besøgte Kanalbyen i 2017. Værket består af en sejlende skulpturel installation i beton med musik af komponist Geir Johnson.

Welin

Street art i C-byen

Street art i C-byen, 2016. I den midlertidige containerby C-byen kan man opleve en række street art værker, der repræsenterer forskellige perioder og genrer inden for graffiti. Værkerne er skabt af Andreas Welin (foto), Rune, FAT Heat, SWET, Mester 88 samt Don Dato og KoolBandi.

MG 6195

A Midsummer Night’s STEAM

i 2016 rykkede Fredericia Teater ind i Kanalbyen med outdoor forestillingen A Midsummer Night’s STEAM. Havnen og en kulisse af skibscontainere dannede baggrund for den soulfyldte musical, der spillede for fulde huse.

Farlig Fin

Farlig fin flyvning

Farlig fin flyvning er en videoinstallationer fra 2016 af Simone Aaberg Kern.

Farlig Fin Flyvning i C-byen var et brugerinvolverende projekt, der blev skabt til trekantfestivallens åbning i Fredericia efterår 2016. Projektet var et åbent værksted hvor byens borgere kunne komme og afprøve deres flyvedrømme og teste den tilladte flyvehøjde i Fredericia på video. Værkstedet bestod af en kæmpe udendørs green-screen samt redigerings faciliteter, hvor borgerne og kunstneren lavede deres flyvefilm.  Se projektet her

 

Skraldefuglen

Skraldefuglen

Skraldefuglen, Karen T 2016. Skraldefuglen blev stillet op i C-byen, hvorefter byens borgere blev inviteret til at dekorere værket sammen med kunstneren. Undervejs transformerede værket sig gennem byens forskellige hænder.